lauantai 19. tammikuuta 2013

Ilonpisaroita

Sain Johkulta blogihaasteen listata kymmenen lempijuttua. Eihän siitä montaa kuukautta ole, kun jo vähän tämäntapaisen postauksen teinkin. Hetken mietin, että onko tarpeellista tehdä toista lähes samanlaista, mutta toisaalta, eipä näitä hyviä asioita voi koskaan liikaa ajatella. :) Eli päätin ottaa haasteen vastaan.

Tätä haastetta on näkynyt aika monessa paikassa, ja oon ymmärtänyt, että alunperin idea oli kertoa nimenomaan pieniä juttuja. Yritän nyt siis keskittyä niihin, ja jätän listalta pois sellaiset asiat, kuin usko ja Jussi. Ne on kaiken perusta, ja jos ne ei ois kunnossa, niin luultavasti mikään muukaan juttu ei tuntuis ihanalta. Mutta tässä nyt näitä pieniä arjen ilonaiheita! :) Postauksen kuvat joko omista arkistoista, tai weheartit.comista.

1. Oma aika. Niin paljon kun Jussista tykkäänkin, niin mä vaan oon sellanen ihminen, että tarviin omaa aikaa. Mun mielestä on ihanaa viettää aikaa ihan vain itseni kanssa, omien ajatusteni ja haaveilun parissa. Parhautta on katsoa lempparileffaa tai -tv-sarjaa niin, ettei tarvi selittää kellekään muulle mitä siinä tapahtuu, shoppailla yksin, kun ei tarvi miettiä kyllästyykö toinen, soittaa pianoa ja laulaa, kun toi herra huippupianisti ei oo vieressä nauramassa (no ei se naura, ainakaan pahantahtoisesti, mutta ei sitä vaan samanlaisesti pysty jos se kuuntelee!), kävellä ulkona, ja viimeisimpänä mutta tärkeimpänä: tyhjentää lempijäätelöpurkki YKSIN, ilman että tarvii jakaa parhaita kohtia kenenkään muun kanssa! 

Mutta täytyy tosin vielä sanoa sekin, että vielä muutama vuosi sitten, kun kaikki päivät ja hetket olivat yksinäisiä, niin en mä niistä silloin mitenkään erityisesti nauttinut. Eli nyt kun tietää, että sen ihanan yksinäisen hetken päätyttyä pääsee taas toisiks parhaaseen seuraan (oma seurahan on kaikkein parasta), niin niistä yksinäisistä hetkistä osaa todellakin nauttia vähän eri tavalla.

2. Leipominen. Täydellinen keino irtautua arjesta. Kun alkaa tehdä kakkua, niin siinä voi täysin unohtaa ihan kaiken muun, ja keskittyä vaan siihen tekemiseen. Parasta on nähdä "asiakkaan" riemastunut ilme, kun kakku on valmis. On niin kivaa tuottaa toisille hyvä mieli! Suunnittelu on myös niin parasta, esim. tuo autokakku oli sellainen, mitä suunniteltiin synttärisankarin kanssa yli viikon verran, ja lopulta jokainen yksityiskohta oli tarkkaan harkittu. En tiedä, olisko yhtään kivaa tehdä kakkuja niin, että saisin tyyliin sähköpostin, että "Pertti täyttää 50-v ja haluaisi golf-aiheisen suklaakakun mansikkatäytteellä". Siitä syystä en ikinä aiokaan tehdä tästä mitään sen suurempaa bisnestä, vaikka monet ovatkin sitä ehdottaneet.

3. Askartelu, neulominen. Menee samaan kastiin edellisen kanssa. Esim. hääaskartelusta nautin ihan täysin rinnoin, vaikka viimeisellä viikolla meinas vähän alkaa kyllästyttää. Kaikki kyllästyminen haihtui kuitenkin viimeistään siinä vaiheessa, kun näki juhlapaikan valmiina, ja huomasi, että ei tosiaankaan ollut turhaa päällystää tuikkukippoja kuitukankaalla keskellä yötä. Ja oli myös ihanaa, että tosi monet huomas sen, että olin nähnyt vaivaa, ja tulivat kehumaan koristeluja. Neulominen taas on tosi kivaa ajanvietettä, ja auttaa pysymään hereillä niin koulussa kuin kotonakin (kotona joskus liiankin hyvin). Ja sitäpaitsi, villasukat on kivoja!
Alaoikealla mun neulomisnurkka, johon ostettiin kyseistä tarkoitusta varten mulle myös neulomisvalo.

4. Liikunta. Tämä ei vielä ehkä automaattisesti kuuluisi tähän, mutta yritän nyt ihan tosissaan tehdä siitä luonnollisen osan arkeani. Niinpä koitan tunkea sitä vähän joka väliin, niin puheissa kuin ajatuksissa.

5. Kosmetiikka. Ei missään nimessä mikään elämän tärkein asia, mutta sitäkin piristävämpi! Jos mulla on ollut jonkinlainen "suvantovaihe", eli mikään ei oo pitkään aikaan kiinnostanut, niin kosmetiikkajutut on yleensä ensimmäinen juttu, mikä herättää innostuksen. Jos kuulen jostain uudesta mielenkiintoisesta kosmetiikkasarjasta/tuotteesta, niin saatan käyttää monta päivää siihen, että etsin netistä mahdollisimman paljon tietoa, kokemuksia, tutoriaaleja jne jne. Toisaalta oon kyllä myös tosi nirso kaiken kosmetiikan suhteen, eli aika harvoin ostan mitään, mistä en oo tehnyt vähintään parin päivän taustatutkimusta. Varsinkin, kun nykyään tilaan suurimman osan kosmetiikasta ulkomailta. Kosmetiikkavarastoni eivät siis oo mitkään ylipursuilevat, mutta kaikki mitä ostan, tulee yleensä myös käyttöön, eli meikkipussissani ei ole oikeestaan mitään "turhaa". 
En mä tätä kaikkea joka päivä käytä, mutta jos meen juhliin, tai muuten vaan tekee mieli laittautua, niin silloin on yleensä käytössä kaikki.

Ja jotta nää pysyy hyvässä järjestyksessä, on tästä ihanasta kampauspöydästä ollut kyllä paljon iloa.


Harmi vaan, että tälläkin hetkellä kampauspöydän siisteystaso on aika kaukana tosta. ;)

6. Lapset. Omia ei vielä, huom. vielä, ole, mutta onneksi elämääni silti kuuluu jo tässä vaiheessa kasa ihania lapsia. Mm. ihanat hoitopojat, kummityttö, paljon nuorempia serkkuja. En oikein vielä tiedä, mitä teen aikuisena, mutta toivoisin kovasti, että tulevaan työhöni liittyisi jotenkin lapset. Enkä laittaisi yhtään pahakseni, jos mulla joskus olis mahdollisuus olla pidempäänkin kotiäitinä.

7. Ruoka, herkut. Tarviiko tätä sen kummemmin perustella?

8. Musiikki. Valitsin nyt tämänkin, kun en osannut poiskaan jättää. Tää on kyllä oikeesti mulle tosi hankala sana ja aihe! Välillä tuntuu, että musiikki edustaa kaikkea muuta, kuin "pientä iloa". Mutta toisaalta, juuri niissä tilanteissa musiikki yleensä myöskin on paras keino tilanteen purkamiseen. Ja oon myös sitä mieltä, että jos on joku tosi rakas harrastus, niin siitä ei kannata tehdä itselleen työtä. Ja mitähän mä just parhaillaan opiskelen? Välivuosi kun taas opetti sen, että ilmankaan ei pysty olla. Hämmentävää, eikö?

9. Haaveilu, tulevaisuuden suunnittelu. Enpä tätäkään osaa sen tarkemmin avata, mutta sanon vaan, että haaveilu on kivaa. Annetaan esimerkiksi nyt vaikka se, että mulla on unelmakodin pohjapiirrustukset paperilla. Puhumattakaan lasten nimistä ja lukumäärästä. Oon kyllä tietoinen siitä, että kaikki ei toteudu, ja senpä takia laitoinkin tähän haaveilun ja tulevaisuuden suunnittelun erikseen. Mutta eipä sit kai olis mitään tavoiteltavaa, jos ei olis haaveita? No, toivottavasti ne lapset ainakaan ei jäis vaan haaveeks, mut nimistä Jussi ei ole (ainakaan vielä) ihan samaa mieltä. ;)

10. Koti, sisustaminen. Vähän edelliseen liittyen, eli haaveissa tosiaan on se ikioma koti. Vuokra-asuminen on vielä toistaiseksi ihan jees, koska en halua että ostetaan joku huono koti vaan siks, että pitää saada oma. Jos vaatimuslista on niin pitkä, mitä mulla, niin sitten on vaan tyydyttävä odottelemaan... ;) Mutta siis, en oikeestaan nää meidän kohdalla (Huom, en todellakaan väitä et kaikkien pitäis ajatella näin) järkeä ostaa sellasta kotia missä on huoneita 2-4, koska tiedän, ettei kuitenkaan loppuikäämme sen kokoisessa voida asua. Ja mulle oman kodin idea on se, että sen voi laittaa ja remontoida just sellaiseks kun haluaa, mutta jos tietää, ettei siellä kuitenkaan asu kauaa, niin miksi nähdä vaivaa? Ja jos sitä kerran ei viitsi laittaa, niin miksei sitten samantien asu vuokralla? No se hyvä puoli omassa tietysti olis, ettei tarvi maksaa asumisesta kellekään muulle, ja remontoinnilla voi nostaa asunnon arvoa, mistä on myynnissä hyötyä. Mutta en mä kotiani mitkään dollarinkuvat silmissäni laita. Paras vaihtoehto tietysti olisi, jos voisi alkaa heti rakentaa, mutta ajatus siitä, et ostettais joku vanha omakotitalo, joka remontoitaisiin ihan lattiasta kattoon on myös käynyt mielessä ja olis aika houkutteleva vaihtoehto. Mutta katsotaan nyt. Itseäni lainaten, haaveilu on kivaa. ;) Onneksi Jussi on tässä asiassa suht samoilla linjoilla kun mä.


Tälläistä! :) Tulipas hyvä mieli miettiä näitä. Kyseinen haaste löytyy jo aika monesta blogista, mutta voisin heittää tän ainakin Keskipisteessä-blogin Emilkalle. Ja mun puolesta kaikki halukkaat saavat tän tehdä, ja laittaa mut haastajaksi, jos ei haaste vielä muualta oo tullut. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ♥