maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kakkuilua :)


Pääsin piiiitkästä aikaa kakkupuuhiin, kun hoitopoika (pitäis varmaan pikkuhiljaa opetella sanomaan entinen hoitopoika, nykyään kun heillä jo uus hoitotäti on...) viettää tänään 6-v synttäreitään. Kamalaa miten aika kuluu. :) Super Mario on jo pitkään ollut pojan lempparijuttu, joten pitihän kyseinen teema kakkuunkin saada. Tilaus tuli aika viime tipassa, eikä mihinkään kovin isoihin, sellaisiin "muoto"koristeisiin ollut enää aikaa. Mutta tällainen syntyi:Reunalla seikkailevat Marion kaverit:


Tässä muuten malliesimerkki siitä, miksi sitä sokerimassaa pitää varata paljon enemmän, kuin mitä sen kakun päälle lopulta päätyy. Noita ryppyjä on nimittäin ihan mahdoton suoristaa, jos massaa ei riitä kuorrutusvaiheessa tarpeeksi pitkälle kakun reunojen yli. Itseltä löytyi varastosta yksi paketti tota, ja päätin saada sen riittämään, ja tässä tulos... No, ehkä tuo nyt kuitenkin kelpas. :) Itse sitä vaan on aina niin kriittinen.

Reunan ryttyisyydestä huolimatta oon lopputulokseen tosi tyytyväinen, varsinkin kun ottaa huomioon ajan vähyyden. Etenkin Marioon ja Luigiin oon tosi tyytyväinen, en koskaan aikasemmin oo tehnyt ton tyyppisiä koristeita, ja oikeestaan vähän yllätyin, että niistä tuli noinkin hyvät. Lisäks kakunteko ja koristeiden näpräys oli ihan mahtavaa terapiaa, kun tässä on taas vähän vaikee viikko/viikonloppu takana. Eli tosi hyvä mieli jäi tästä projektista. :) Toivottavasti seuraavaan ei menis ihan yhtä pitkä aika!

Kakkua tehdessä kaivelin pitkästä aikaa kakkutarvikelaatikkoja, ja huomasin kuinka paljon mulle on kaikenlaista krääsää kertynyt. 

pastavärejä

pari kimallesprayta, tomuvärejä ja elintarviketussi

kukkamuotteja

lehtimuotteja

kaikenlaisia työkaluja ja siveltimiä

pari tyllaa ja kaunokirjainmuotit

ihanan jauhoiset silikonialusta ja pari kaulinta

Kaikenlaista sitä on siis nurkkiin kertynyt. Pitäis tosiaan leipoa vähän useemmin, että pääsis kaikki käyttöön. Että jos kukaan vaan tarvii mihinkään kakkua, nii eiku viestiä tännepäin vaan... ;)

Onko muuten kellään kokemusta noista pastaväreistä ja niiden säilyvyydestä? Huomasin, että mulla on aika monessa parasta ennen -päiväys jossain 2012 lopussa tai tän vuoden puolella. Kauanko niitä ton päivämäärän jälkeen vielä uskaltaa käyttää?

Pakko muuten vinkata vielä tamperelaisesta leivontakaupasta (saattaa olla jo ihan peruskauraa asiasta vähänkään kiinnostuneille), mutta siis Ullan Unelma lopetti joskus aika tarkkaan vuosi sitten, ja sen jälkeen tänne on avattu uusi leivontakauppa Kakkuateljee. Kävin siellä kääntymässä silloin kun se oli just avattu, ja silloin valikoima ei vielä ollut kummoinen. Lauantaina kävin pitkästä aikaa uudemman kerran, ja nyt valikoima oli jo paljon parempi, ja sieltä näytti kyllä löytävän kaiken tarpeellisen. Eli jos vaan yhtään kakkujutut kiinnostaa, niin sinne vaan vierailulle. Sieltä se innostus ainakin tarttuu, jossei sitä vielä ennestään oo. ;)

Onkos siellä ketään muita leipojia? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ♥