maanantai 18. maaliskuuta 2013

Luomukosmetiikkaa

Sain Saksasta kivan paketin, joka sisälsi pelkkää luonnonkosmetiikkaa. En muista, oonko täällä puhunut ihostani paljonkaan (paitsi siinä bareMinerals-avautumispostauksessa, minkä poistin saman tien...), mutta oon yli kymmenen vuotta kärsinyt enemmän tai vähemmän aknesta, ja meikkivoiteiden lisäksi myös ihonhoidossa on tietysti tullut kokeiltua ihan kaikki mahdollinen. Viime talvena kokeilin ekan kerran Dr. Hauschkaa, lähinnä siks, että halusin nähdä olisko siitä apua mun pakkas-couperosaan. No olihan siitä, mutta vielä enemmän ilahduin huomatessani, että jo viikossa ihon kunto parani niin huimasti, ettei se varmasti koskaan ollut tuntunut yhtä hyvältä. Tietysti kaikkien finnien ja arpien paranemisessa menee aikaa, mutta se puhdas ja luonnollisen terve tuntu iholla oli jotain aivan uutta mulle, joka olin viimeiset vuodet käyttänyt jos jonkinsortin apteekin kuivattavia lääkemömmöjä ja syönyt antibiootteja jne. Ja vaikka Hauschkat olivat testikokoisia ja loppuivat aika nopeesti, niin niiden vaikutus kesti vielä pitkään loppumisen jälkeenkin. Tän ekan kokeilun jälkeen en oo halunnut käyttää kasvoille enää mitään vahvoja kemikaaleja. Miinuspuoli on tietysti hinta, eikä mulla todellakaan oo jatkuvassa käytössä näihin varaa. Vuoden sisään mulla on ollut nää pari kertaa täyskokoisina, ja välikausina oon sitte käyttänyt pelkästään herkän ihon puhdistusvaahtoa ja apteekin Humektan-voidetta, ja niillä iho on pysynyt ihan hyvänä. Silläkin on varmasti merkitystä, että käytän meikkivoiteena bareMineralsia, ja se kyllä hoitaa ihoa hyvin. Nyt sain synttärilahjaks vähän kasvojenhoitosponsorirahaa äipältä, niin päätin taas panostaa näihin. Iho kiittää!Hauschkalta mulla on käytössä puhdistusvoide, epäpuhtaan ihon kasvovesi sekä sekaihon Melissa päivävoide.Uutena tuttavuutena Laveran meikinpoistoaine. Hauschkallakin on puhdistusmaito, jonka tarkoitus on sekä pestä meikki, että toimia myös hoitotuotteena herkemmälle iholle, joka ei tuota puhdistusvoidetta kestä. Itse en siltä tuotteelta niitä hoitavia ominaisuuksia niinkään tarvi, koska käytän pääasiassa puhdistusvoidetta, eikä se myöskään meikinpoistajana ole niin tehokas, mitä sen hintaiselta tuotteelta (19e Saksasta tilattuna) vaadin, joten päätin testata vaihteeksi tätä. Määhän tunnetusti vihaan sokko-ostamista, ja haluan aina tietää tasan tarkkaan mitä oon rahoillani saamassa (just tän takia jätän LivBoxit yms. suosiolla muille), mutta alle viiden euron hinta oli kuitenkin sen verran houkutteleva, että uskaltauduin kokeilemaan. Ja kyllähän tää hommansa oikein hyvin hoiti! Jopa ripsivärit lähti kokonaan. Nyt vaan toivotaan, että ihokin tykkäisi tästä.


Ja lopuksi vielä jotain uskomatonta.

Kyllä. Näet oikein. Minulla on huulipunaa!

Näin jokunen aika sitten Karkkipäivä-blogissa  tämän aivan ihanan Benecosin Peach-huulipunan, ja päätin, että jos joskus vielä sellainen hulluus iskisi, että minä ostaisin itselleni huulipunan, niin se olisi sitten tuo. Eikä siihen näköjään kauaa mennyt.
Huulipuna pääsi jo todelliseen tulikokeeseen, kun näytin sitä Jussille. Taustoitetaanpas hommaa vähän:

1.) Jussi sanoi, että jos mulla hääpäivänä on kirkossa punasta huulipunaa, niin se ei pussaa mua.
2.) Jos joskus vaikka nuolaisen huulia tai juon vettä tms. niin, että huulet hetkeksi muuttuu punaisemmiksi, niin alta aikayksikön kuuluu: "HYIOOTKOSÄLAITTANUJOTAINHUULIPUNAAHYIHYIOTASEHETIPOIS!!!!!!!!!"


Äsken sitten testailin tota, ja varovasti tulin Jussille näyttämään lopputulosta varautuen täystyrmäykseen. Kommentti: "Ei se ihan huono oo." Nyt on siis selkeesti kyseessä loistopuna! Mut ei se sentään siihen suostunut, että oisin pussannut sille huulipunajäljet poskelle. ;)


Pitää nyt kertoa täälläkin, että asetin itselleni haasteen, tai oikeastaan vaatimuksen, että tästä maaliskuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin en osta yhtään mitään kosmetiikkaa. On ehkä lähteny vähän käsistä taas tää homma. Toisaalta toi, että haluaa olla kaikesta aina ihan varma, on ihan hyvä ominaisuus, koska en oikeestaan koskaan tee mitään heräteostoksia, ja kaikki mitä ostan tulee aivan varmasti aina myös käyttöön. Mutta kuukauden sisään en osta mitään. Piste. Toisaalta, en mä hetkeen varmaan mitään uutta edes tarvis, koska nyt on tullut sen verran ahkerasti täydenneltyä varastoja, ettei mikään tuote oo lähellä loppumista. Jos siis haluisin tästä todellisen haasteen, niin pitäis varmaan jatkaa toukokuulle asti. No, katsotaan. :) Ei tää mulle siis missään nimessä mikään riippuvuus ole, mutta joskus sitä vaan tulee tälläsiä kausia, että haluu laittaa kerralla kaiken uusiks. Mutta nyt saa kosmetiikan osalta riittää hetkeks aikaa.

2 kommenttia:

 1. Pitäis varmaan itekin kokeilla auttaisko hellemmät tuotteet näihin mun finneihin. Veikkaan, että tää naama alko viime kesänä kukkia stressin takia ja sitten kun aloin paniikissa käyttää aknelle tarkotettuja voimakkaita puhistusaineita, se varmaan säikähti ja meni pahemmaks.. Ehkä seuraavat hankinnat vois olla luonnonkosmetiikkaa.

  Uulalaa miten ihana huulipuna! :) Mä aina vaan etin ja etin sitä täydellistä persikkaista punaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa ehdottomasti koittaa, mulla ainakin toimii älyttömän hyvin! :) nyt jo parin päivän käytön jälkeen taas ihan erilainen tuntu iholla. Kyllähän niitäkin tietysti kuulee, et jollekin ei sovi ollenkaan. Mut kokeilemalla selviää. :)

   Ja joo, toi huulipuna on kyllä tosi jees! Just sopiva ainakin mulle, joka ei oo ennen käyttäny mitään ja etsii mahdollisimman luonnollista lopputulosta. Nyt pitäis vaan oppia vielä se, et huulipuna täytyy aamulla ottaa mukaan, ja sitä pitää päivän mittaan lisäillä, jos tahtoo et joku muukin sen näkee, ku vaan oma peilikuva just ennen lähtöä. ;)

   Poista

kommentit ♥