sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Projekti "Kesäparveke", part 1: Tuolit.

Pari päivää sitten kokosin tänne kollaasin jutuista, mitä unelmien kesäparvekkeeltani löytyisi. Eilen syötiin partsilla aamupala, ja päätin, että aion todella panostaa tänä kesänä parvekkeen ulkonäköön. Mua aina välillä vähän ahdistaa tän kämpän pienuus, ja parvekkeesta saakin kivasti lisätilaa asuntoon. Alettiin miettiä, että mitä sinne nyt ihan oikeesti haluttais hankkia (haaveillahan aina saa, mutta se on sitte toinen juttu että haluuko käyttää parvekkeen sisustukseen kuukauden vuokran). Lähtötilanne on tämä:


Parvekkeella on siis ainoastaan vihreät muovituolit ja -pöytä, jotka ostin viime vuonna HuutoNetistä viidellä eurolla. (Huomatkaa sentään toi viihtyvyyttä tuova tyyny toisella tuolilla. ;) ) Se Ikean puusohva, joka kollaasissakin komeili, olisi tietysti aivan ihana. Jouduttiin kuitenkin toteamaan, että se olis tonne vähän liian iso, ja lasittamattomalle partsille se ei välttämättä olis kaikkein paras vaihtoehto. Muutenkin ajateltiin, että olis kiva tuolla just syödä, ja tietysti sohvan hintakin on aika kova. Päädyttiin siis siihen, että hommataan jotku vähän kivemmat tuolit ja pöytä. Alettiin netistä kattoa eri vaihtoehtoja, mutta sopivia ei oikeen löytynyt. Olis kiva, että tuoleilla vois vähän sentään löhötäkin, ettei olis aivan tälläset, mutta tälläisille alkaa taas tulla aika paljon hintaa. Noi meidän muovituolit ovat kyllä ihan mukavat istua, mutta tuo kulunut vihreä väri ei oikein nappaa. Sainkin sitte idean, että mitäpä jos koittaisin maalata noi tuolit ruskeeks, ja niiden kaveriksi hommais puisen pöydän. Googlesta löytyi jonkin verran keskustelua ja kokemuksia muovituolien maalaamisesta, ja tänään jo sitten kipsuttelinkin korkokengissä ja täydessä tällingissä (oltiin tulossa meille tarjotulta lounaalta...) Prisman maaliosastolle ostamaan mm. alkydimaalia, lakkabensiiniä, hiekkapaperia ja pensselin. Oli niin nätti ilma, että ryhdyin heti tuumasta toimeen.

Tältä tuoli näytti ennen käsittelyä:


Hionnan ja maalauksen jälkeen lopputulos oli tämä:


Kuva vääristää sävyä hiukan, se ei ole ihan noin vaalea ja kirkas, tässä se näyttää musta melkein oranssilta. Todellisuudessa on siis aika paljon tummempi, sellainen puunvärinen. Toisen tuolin maalaan myöhemmin, ulkona tuli niin kylmä, että oli pakko lopettaa tältä päivältä. 

Ainakin nyt musta tuntuu, että tää oli oikein hyvä idea/ratkaisu. Jättämällä sohvan pois parvekkeelta, mahtuu tonne nyt paljon enemmän kaikkea muuta pientä kivaa, esim. enemmän kukkia. :))) Ja vanhoja tuunaamalla säästyy kivasti myös rahaa niihin kukkiin. :P 

Hankintalistalla olisi siis vielä uusi pöytä, lattia, kukkia ja jotain kivoja somisteita. Niistä lisää myöhemmin!

2 kommenttia:

 1. Täällä toinen projekti-pirre! I know your pain ;)
  Ei mut ihanaahan tää on...

  Ihana kevätauringonpaiste teidän parvekkeella jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla kieltämättä tossa hioessa kävi mielessä, et ihan hullun hommaahan tää on! :D Ja mietin kans, että jos ois rajattomasti rahaa, niin ostaisko sitä kaiken valmiina, eikä tekis ite enää mitään? Luulen kyl, et en silti malttais olla näpertämättä ite, on se niin kivaa nähä työnsä tulos. :)

   Poista

kommentit ♥