keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Haaste

Sain tämän haasteen jo jokin aika sitten, toukokuisen blogitauon aikana, mutta en aikasemmin ole siihen muistanut/ehtinyt tarttua. Haastajana oli siis Faux leather shoes and other stories-bloggaaja. Tästä tulee nyt piiiiiitkä pätkä tekstiä, mutta tulkoon.

Haaste kuului näin:


Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, jolla on alle 200 lukijaa.
 • Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
 • Pitää myös vastata haastajan 11 kysymykseen.
 • Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
 • Haasteeseen pitää valita 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa.
 • Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
 • Ei takaisin haastamista!


Aluksi 11 asiaa minusta:

1. Oon oikeesti tosi ujo. En tiedä, millaisen kuvan musta tän blogin perusteella saa, mutta välttämättä tota ei uskois silloinkaan, kun mut tuntee IRL. Sitten, kun tutustun, niin ujous hälvenee, mutta aijjettä miten vaikeeta on siinä vaiheessa, kun pitäis ite tehdä se aloite, että lähtee tutustumaan johonkin. Vaikka kyseessä olis joku sellanen ihminen, jonka oikeesti tietää tosi mukavaks, ja jotenkin aistii että sen kanssa tulis kyllä tosi hyvin toimeen, niin en millään uskalla koskaan tehdä sitä ensimmäistä siirtoa. Mietin usein, että onneks ei enää tarvi huolehtia mistään miesten tapailuista yms., oisin siinä varmasti tosi huono. :D Mutta oon huomannu, että toi ujous saattaa joskus antaa musta jopa töykeän kuvan. En esim. välttämättä uskalla tervehtiä ihmisiä, joista en oo ihan varma että ollaanko toisillemme tuttuja vai ei (tyyliin ollaan ehkä kerran oltu jossain paikassa samaan aikaan, tai tiietään toisemme jostain blogimaailmasta tms.), ja sit myöskin jossain uudessa porukassa saatan olla ihan hiljaa, ja se saattaa antaa kuvan, etteikö mua kiinnostais. Mutta kyllä mua kiinnostaa, ja kyllä mä haluan moikata! En vaan uskalla.

2. Jonain päivänä vielä käyn Afrikassa. En vielä tiedä, mitä siellä teen tai kuinka kauan siellä aion olla, mutta aivan varmasti sinne joskus menen. Afrikka on ollu mun sydämellä niin kauan ku muistan. Tai oikeastaan käsivarrella, sillä mulla on oikeassa käsivarressa iso Afrikan muotoinen syntymämerkki (josta Jaakko Löytty on mua kädestä pitäen onnitellut, ja johon Pekka Simojoki on joskus piirtänyt Namibian rajat. Nää on pakko aina mainita.). Joskus luulin, että maita on neljä, ja ne on järjestyksessä Suomi, Ruotsi, Englanti ja Afrikka. Jussikin on tajunnut mun Afrikka-kaipuun, ja sanoikin joskus, että ei se uskalla päästää mua sinne, kun se pelkää, etten mä haluaiskaan tulla sieltä enää pois. Voi olla hyvinkin mahdollista. Se ei vaan oo tainnut tajuta, että kyllä mä sen sinne otan mukaan vaikka väkisin. :P

3. Oon koukussa Candy Crush Saga -peliin.

4. Mulla on 12-vuotiaasta asti ollut krooninen vauvakuume. Joskus se äityy niin pahaksi, että kun katselen huvikseni tori.fi:stä tai huuto.net:stä käytettyjä lastenvaunuja yms. vauvakamaa, niin saatan jopa pienen hetken luulla, että meille ihan oikeesti olis tulossa vauva. Kun tajuan, ettei niin suinkaan ole, niin saattaa päästä itku.

5. Jos saisin valita ihan minkä tahansa ammatin, mitä tekisin loppuikäni, olisi se kotiäiti. Siihen päädyn joka kerta miettiessäni, että mitä sitä elämällään oikeen tekis. Tai no okei, en mä ehkä ihan loppuikääni sitä tekis. Mutta kyllä te nyt tajusitte.

6. En osaa kunnolla viheltää. "Kunnolla" siks, että oon jo tajunnu sen, miten sen äänen saa tulemaan. Nyt pitäis vaan harjotella.

7.  Innostun ja uppoudun tosi helposti. Otetaan esimerkiksi nyt ne meikit, vaikka kohteita on kyllä muitakin. Jos löydän uuden, kiinnostavan meikkisarjan, niin voin käyttää päiviä, tunteja ja viikkoja siihen, että etsin sarjasta kaiken mahdollisen tiedon, luen kaikki keskustelut ja kokemukset, mietin, mitkä tuotteet ja sävyt sopisivat itselleni ja selvitän kaiken oleellisen. Naked-paletin kohdalla oireet olivat kaikkein pahimmat, eikä sen jälkeen oikeestaan oo ollut mitään kovin isoa must-havea. Mutta Nakedin kohdalla oli havaittavissa vähän samaa, kuin tämän listan kohdassa 4, eli kun katsoin meikkitutoriaaleja yms, niin saatoin ajatella "kumpa se postimies ton jo tois niin pääsis itekin kokeilemaan", ja sitten tajusin että ainiin enhän mä oo ees tilannu sitä vielä. Onneks paletti ei oo tuottanut mulle minkäänasteista pettymystä.

8. Haluan uida delfiinin selässä. Tämäkin haave on kulkenut mukana niin kauan, kuin pystyn muistamaan.

9. Hissit on inhottavia. Niissä tulee paha olo.

10. Ahdistun, jos mut keskeytetään tai jos mun tekemistä rajoitetaan jotenkin. On niitä mainoksia, joissa nainen tekee ruokaa, ja sit mies tulee kesken ruuanlaiton halaamaan sitä ja ah kun kaikki onkin niin ihanaa ja homma jatkuukin siitä luontevasti makuuhuoneen puolelle ja ruoka saa vaikka palaa pohjaan. Jos mua tulee häiritsemään kesken ruuanlaiton, niin todennäköisesti saa ensimmäisenä paistinpannusta päähän. Tai jos vaikka laitan pyykkejä koneeseen, ja joku seisoo oviaukolla niin, etten pääse siitä ovesta samantien ampasemaan, ku keksin että jossain on vielä oikeanvärinen pyykki, niin luultavasti raivostun. Tai sitten, jos mua halaa niin, että mulle tulee olo, etten pysty lähtemään siitä pois heti kun haluan, nii en tykkää. En oo ihan varma, tykkäänkö tästä piirteestä, ja mietin että joskus olis ehkä ihan hyvä vähän relata. Muttakun eihän mitään sais koskaan tehtyä, jos aina joku keskeyttää..?! TOSIN, pakko mainita myös se, että kun jokin aika sitten olin pari päivää yksin kotona, niin tuntui ihan oudolta, kun joku ei koko ajan ollut häiritsemässä. Saatoin jopa hieman ikävöidä sitä. Että ota tästäkin sitte selvää.

11. En myöskään yhtään pidä siitä ihmisestä, joksi muutun suuttuessani. Mökötän ja pidän mykkäkoulua. Suurentelen asiaa päässäni niin, että lopulta saatan olla vihainen ihan eri asiasta, kuin mistä alunperin otin nokkiini. Siinä on sitte vähän vaikee kenenkään tulla pyytämään anteekskaan, kun en välttämättä enää edes muista sitä asiaa, mistä alunperin suutuin.


No tulipas tähän nyt negatiiviset jutut loppuun. Kyllä mä oikeesti oon ihan kiva.
Seuraavaksi vastaukset minulle esitettyihin kysymyksiin:1. Miten ja minkä kanssa nautit uudet perunat?

Keitettynä, voisilmän ja sinappisillin kanssa! Aiettä...


2. Mikä viimeksi ei menny niinku Strömsössä?
Maanantaipäivä. Tultiin sunnuntaina Keuruulta Tampereelle, koska mun piti maanantaina mennä peseen ikkunoita, mutta olinkin sitte kamalan kipee enkä päässytkään. Sit vaan löllittiin Treella monta tuntia ja tuli kamala kiire lähtee Köyliöön, et ehdin vielä nähä isin ja äidin ennen niiden lähtöä Turkkiin. Jos oisin jo sunnuntaina tienny et oon maanantaina kipee, nii ois ajettu suoraan Keuruulta Köyliöön. 

3. Kaupunki vai maaseutu; keskusta, lähiö, taajama vai ei naapureita viiteen kilometriin?
Tässäpä vasta kysymys. No, sen tiedän, että maalle en koskaan halua enää muuttaa. En itseni, enkä tulevien lastemme takia. Tahdon että peruspalvelut on lähellä, ja että esim. sunnuntai-iltana ei tarvitse ajaa 50km jos maito loppuu. Haluan, että lapsemme pystyvät suht nuoresta liikkumaan itse harrastuksiin ja kouluun, ettei aina oo riippuvainen muista. Näin jää myös vanhemmille enemmän vapaa-aikaa (tässä kohtaa kuitenkin pakko osoittaa kunnioitusta omille vanhemmilleni, jotka uhrasivat elämästään vuosia siihen, että kuskasivat mua ja veljiäni jopa 5xviikossa 20km päähän musiikkiopistolle. Enpä olis tässä nyt, jos eivät olisi sitä tehneet.) Eli kaupunkiin kyllä, mutta ei kuitenkaan ydinkeskustaan. Haluan kuitenki ison talon ja rauhallisen tontin, jossa on tilaa temmeltää, ja tämä ei ydinkeskustassa onnistu. Lisäksi haluaisin kuitenkin kesämökiksi jonkun piilopirtin jostain järvenrannalta ja metsänkeskeltä. Ja siellä ei sitten tarvikaan olla yhtään mitään monen kilometrin säteellä. Ai mitenniin vaativa? (Ja mitenniin jäänyt vähän traumoja maaseudulla kasvamisesta? :D)

4. Kuvaile unelmakotisi!
Olen sen joskus jo tehnytkin! Unelmakodin ABC.

5. Nettikaupat vai kivijalkakaupat? Miksi?
Öööm.. Kivijalkakaupat, joissa voi testata tuotteista sopivat koot/sävyt, jotta ne voi tilata halvemmalla nettikaupasta? ;D Molemmissa on puolensa. Nettikaupoissa on enemmän valikoimaa ja halvemmat hinnat, mitä ei tietysti köyhänä opiskelijana voi mitenkään jättää huomioimatta. Mut toisaalta ku oon niin tarkka, niin arvostan sitä et pystyy kunnolla testaamaan tuotetta ennen ostopäätöstä. Ihanat kivijalkakaupat voi olla myös tosi inspiroivia, ja sitä tunnelmaa ei ikipäivänä saa nettikauppoihin liitettyä.  Mut jos nyt on ihan pakko valita, niin ehkä kuitenkin sanon että nettikaupat.

6. Kolme tavaraa, jotka ottaisit mukaan autiolle saarelle? (Nyt ei haeta tulitikkuja, taskulamppuja tms. selviytymisvälineitä, vaan niitä omia tärkeitä tavaroita.)
Raamattu, läppäri (nettiyhteydellä) ja joku käsityö/askartelu, jossa olis mahdollisimman monta yksityiskohtaista työvaihetta.

7. Ootko festarieläin? Mikä on paras festari?
Enpä oikeastaan. En oo varma, oonko ollut koskaan millään oikeilla festareilla. EDIT. Eiku niijjoo, oon mä ollu Maata Näkyvissä -festareilla joskus. Mutta en tiedä lasketaanko sitä, ku mun mielestä festarit tarkottaa ulkotapahtumaa, missä sataa koko ajan ja sitte siellä nukutaan teltassa mikä on täynnä kuraa.

8. Kengät korolla vai ilman? Miksi?
Tällä hetkellä ilman, koska oon niin mukavuudenhalunen. Korot on kiva piristys joskus, mutta enää en jaksaisi päivästä toiseen kulkea pelkästään koroissa, kuten joskus tein.

9. Syötkö lisäravinteita purkista? Jos, niin mitä?
Vitamiineja ja omega-3:sia on kyllä keittiön pöydällä, mutta tosi harvoin muistan niitä ottaa. Salin/jumpan jälkeen juon aina palautusjuoman, ja jos teen smoothiee/pirtelöö niin yleensä laitan sinne vähän protskujauhetta.

10. Mitä pelkäät? Onko sulla ihan fobiaksi luokiteltavia pelkoja?
Väkivaltaa. Sitä, että läheisille sattuis jotain. Ampiaisia! En tiä onko fobioita, mut kerran koulusta oltiin tutustumassa ydinvoimalaan ja mentiin sellasta tietä syvälle maan alle, nii siellä mulle tuli samoja oireita ku joillain kokeenpaikan kammoisilla tulee. Eli ehkä joku ahtaanpaikankammo tms? Ja joskus tulee sellasia että en uskalla pimeessä kävellä, jos en tasantarkkaan tiedä, mitä edessäpäin odottaa. Mut ei mitään, mikä kamalasti häiritsis normaalia arkea. Paitsi ehkä toi ampiaisjuttu vähän.

11. Mikä oli sun lapsuusajan lempilelu? (Jos sulla on se vielä tallessa, haastan sut myös ottamaan siitä kuvan ja lisäämään sen tähän!)
Varmaan aina sillä hetkellä uusin barbi, mutta tähän päivään asti on mun unileluna säilynyt paikoin jo kaljuuntunutkin Herra Nallukka, jonka sain ekana joulunani lahjaksi. Jussi ei oikeen arvosta sitä, että tää on edelleen meidän sängyssä kolmantena osapuolena, mutta en vaan oo osannut luopuakaan. Lupasin joskus Jussille, et sit kun meille tulee eka vauva, saa Nallukka muuttaa meidän sängystä vauvan sänkyyn. Aika hyvin J kuitenkin on tainnut Nallevanhuksen tunnearvon ymmärtää, hän oli nimittäin mulle yllätyksenä ottanut Nallukan mukaan meidän hääauton takapenkille! Kattokaa nyt miten nuhjunen ja nukkaantunut se jo on! :D

Magio / Markus Grönfors

11 kysymystä seuraaville:
1. Mansikka vai mustikka?
2. Jos saisit opettaa jälkipolville ainoastaan yhden asian, mikä se olisi?
3. Minkä elokuvan katsoit viimeksi? Oliko hyvä?
4. Huonoin iskurepliikki, jonka olet kuullut? (ei välttämättä tarvi olla juuri sinulle esitetty, riittää, että olet jostain sen vaan kuullut)
5. Onko nyt jo liian kuuma? (kysymys kirjoitettu keskiviikkoiltana, asteet huidelleet  koko päivän jossain n.kolmessakympissä ja ukkosmyrsky odotellut puhkeamistaan)
6. Paras keikka/konsertti, jossa olet ollut?
7. Oletko kiinnostunut politiikasta?
8. Jos pitäisi luopua loppuelämäksi joko ihotuotteista (puhdistustuotteet, voiteet, meikit) tai hiustuotteista (shampoot, hoitoaineet, muotoilutuotteet, hiusvärit), kummista luopuisit? 
9. Kivoin kukka?
10. Jos saisit seuraavan vuoden ajan syödä ainoastaan yhtä herkkua, mikä se olisi?
11. Mistä haaveilet?

Heitän haasteen seuraaville bloggaajille: 


Mulla ei blogilukemistossa ollut ton enempää alle 200 lukijan blogeja, joten siksi vähän fuskaan nyt.

Huuuuh, oonkohan koskaan ennen kirjottanut näin pitkää tekstiä? :D Varsinkin kun kuviakaan ei oo kun yks. No, ainakin tätä oli kiva tehdä. Kiva, jos jaksoit lukea tänne asti! 

6 kommenttia:

 1. Paljon kommentoitavaa! Noihin sun 11 faktaan siis.

  1. Mulla on sama ongelma, etten uskalla aina moikata ihmisiä. Konffa on ihan pahin tässä mielessä! Mulla on aika hyvä naama- ja nimimuisti, mutta koska muilla ei oo, on tosi vaikeeta arpoo että moikatako vaikö eikö. Toki sitä vois vaan moikata eikä tehä siitä ongelmaa, mutku mutku! :D

  5. Mä päädyn aina samaan unelma-ammattiin. En tosin vauvakuumeen takia, vaan sen että tykkään olla kotona :D

  6. Mäkään en osaa viheltää. Se on sellasta säälittävää pihinää mitä sieltä huulista pääsee. Nykyään veän sen sitten ihan tahallani läskiks ja Maunolla on hauskaa.

  10. Mä en ahdistu, mutta en pysty keskittymään esim. ruoanlaittoon ja jutteluun samaan aikaan! Ja munhan toki pitäis, koska oon nainen. Mutta ei. Siks mäkin tykkään uppoutua yhteen asiaan kerrallaan.

  Sitten sen vielä sanon, että itekään en oo festareilla ollut, mutta teininä laitettiin slämyihin yms kiertojuttuihin konffa ja yc, jos kysyttiin "millä festareilla oot ollu?". :D Kun halus olla niin cool että on muka oltu festareilla, niin piti sitten luokitella nuo semmoisiksi. Voi teiniys sentään..

  Niin ja voipi olla, että vastaan noihin sun kysymyksiin samalla kun vastaan Karoliinan kysymyksiin Haaste osa 2:ssa. Sitten joskus. :D

  VastaaPoista
 2. Hassua, miten näin vanhemmiten sitä aina useemmin huomaa, ettei ookaan tapoineen ja kummallisuuksineen yksin. Ennen sitä ajatteli olevansa niin hirveen erikoinen ja ainutlaatunen. ;)

  Me ei Jussin kanssa kumpikaan osata viheltää. Konffassa justiinsa kuultiin ku yks pariskunta vihelsi jotain melodiaa hienosti stemmoissa, ja oltin aivan tyrmistyneitä. Vähänkö me tehtäis sitä koko ajan, jos osattais. :D No ainakin siitä sai taas vähän lisää motivaatiota harjotteluun...

  Meilläpäin ei onneks ollu sitä ongelmaa, että olis tullu paineita keksiä festarikohtaan jotain, sillä ei kukaan muukaan ollu käyny. :D Mutta kieltämättä toi mun mielikuva "oikeista" festareista sopii ihan hyvin ainakin konffaan. :P

  VastaaPoista
 3. Muistan ton nallen! Hauskaa, että se oli myös tein hääautossa mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääks, ootko siis nähnyt sen ihan livenä joskus? :)

   Poista
  2. Olenhan minä! Mm. Kreikassa vuonna 2006 :D

   t. yks entinen rissiminsessa jos vielä muistat ;)

   Poista
  3. Aaa! Ai Nallukka pääs sinnekin mukaan, en nuistanutkaan! :D

   Mut jooo, toki muistan! Luulin sua nimimerkin perusteella ihan toiseks, nii tää hieman selvensi! :)

   Poista

kommentit ♥