tiistai 4. kesäkuuta 2013

kesäloman suunnittelua

Meillä on Jussin kans nää muutamat kesät, mitä ollaan yhdessä ehditty taivaltaa, menny vähän silleen, että koska ei oo suunniteltu etukäteen juuri mitään, niin päivät on kulunu nukkuessa ja löhöillessä. Toki sellaistakin täytyy kesällä olla, mutta aina oon kuitenkin kaivannut vähän jotain aktiviteettia. Nyt päätin, että tänä kesänä tehdään joitain asioita vähän toisin, ja tänään ollaankin varattu meille jo kaks pientä kesäloma"reissua". Ei mitään isoja juttuja, mutta mun mielestä on kuitenkin ihanaa kun on ees jotain, mitä odottaa. :)

Juhannuksena mennään tietysti konffaan, mut sen lisäks haaveiltiin pitkään Iso Soitosta, ja mietittiin, onko meillä varaa mennä sinne. Viime viikolla kävi iloisesti, kun mua pyydettiin Missa Concordiaeen soittamaan, ja saadaan siitä hyvästä Iso Soiton festariranneke meille molemmille. :) Hyvässä lykyssä saadaan molempiin tapahtumiin myös mun porukoiden asuntoauto. Toivottavasti kukaan ei ehdi ostaa sitä...

Ja ne tänään varatut jutut sitten. Ensiksi, ExpressBusilla on ollu superhalpoja bussilippuja, ja ostettiin tänään heinäkuulle liput Helsinkiin ja takas. Edestakaiset matkat yhteensä 16e. Ei paha. :) Helsinki-päivän ohjelmaa ei oo lyöty lukkoon, mutta mä haluisin käydä pitkästä aikaa Suomenlinnassa, ja sit ois kiva käydä myös Linnanmäellä ihan vaan kattelemassa, ilman ranneketta siis.

Toiseksi, äsken varattiin elokuulle miniristeily Viking Gracelle! Ollaan suunniteltu sinne menoo jo pitkään, mut nyt vihdoin saatiin aikaseks tehdä asialle jotain, ja löydettiin kalenterista molemmille sopivat päivät. Ollaan pari kertaa aikasemmin käyty yhessä risteilyllä, ja tykätään kyllä hurjasti. Miniristeilykin riittää siihen, että pystyy unohtaan hetkeks kaiken muun. Ja tietysti tälläsille ruokarohmuille buffet on ihan ykkönen! ;) Toivotaan, että se on Gracella yhtä hyvä, mitä muillakin viikkareilla. Lueskelin jostain, että se olis vähän erilainen, mm. kokin leikkaamien leikkeleiden sijaan Gracella kokki paistaakin pihvejä. Sitä odotellessa. :)

Eli tollasia pieniä, mutta kuitenkin mulle niin isoja juttuja. Rakastan kaikkea pientäkin suunnittelua, ja ihanaa tietää, ettei edessä oo ainakaan ihan täysin lusmuilukesä. Sen oon huomannu, et noi pienimmätkin jutut täytyy varata aika ajoissa, koska mitä pidemmälle kesää mennään niin sitä enemmän kalenterit täyttyy kaikella pienellä sälällä, ja sit ei enää löydykään sopivia aikoja / ei oo jaksamista alkaa varailemaan ja vertailemaan.

Mutta joo... Ennen kaikkea tota ihanaa pitäis kuitenkin vielä jaksaa puristaa yks essee, ja istua maailman tylsin tiedonhankintataitojen kurssi... Plaah.. :)

11 kommenttia:

 1. Me oltiin alkuvuodesta Gracella ja syötiin päivällinen buffetissa. Pitää kyllä myöntää, että mä petyin siihen buffaan, esim. Silja Linella on paljon paremmat. Mä oon normaalisti melko kaikkiruokainen ihminen ja tykkään maistella uusia makuja, mutta jotenkin tuolta mä en saanu mitään irti, joko oli mautonta tai kummallista. Lämpimistä ruuista just noi sun mainitsemat pihvit oli varmaan parasta, ja niistäkin naudanlihapihvit oli hyvinkin raakoja, ei mitään perus mediumia, ainakaan sillä kertaa... Jopa jälkkäripöytä tuotti pettymyksen, sorbetit oli mauttomia ja juustoja oli kauheen vähän. Mutta maut on ihmisillä erilaisia, toivottavasti te pidätte Gracen buffasta enemmän kuin me :)

  Muuten kyllä Grace on käymisen arvoinen botski! Tosi hauskasti ja hienosti sisustettu ja ihan mukavat shoppailumahdollisuudet. Mennään varmasti uudestaan joskus, mutta jätetään silloin buffet väliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, voi ei... Ootko ollu muilla vikingin laivoilla koskaan buffassa, että osaatko verrata niihin? Me ollaan yleensä tykätty tosi paljon niistä. Ja mitä kaikkea siinä jälkkärillä siis oli, oliko panna cottaa ja macaronseja? Mä ite siis yleensä syön kaikkein eniten alku- ja jälkiruokia, että mulle riittää jos ne on kunnossa. ;) Jussi tosin tykkää sit taas juurikin pihveistä yms. Onpa hyvä, että kommentoit. :)

   Poista
  2. Ja sitäkin muuten vähän ihmettelin, että gracella se buffet on pari euroa halvempi, kuin muilla viikkareilla.

   Poista
  3. Mä en oo Viikkarilla käyny ku viimeks kersana jos tuota alkuvuoden reissua ei oteta huomioon, että en osaa verrata muihin sen yhtiön laivoihin, valitettavasti :/ Jälkkäripöydässä oli oikeestaan vaan paria sorbettia ja niille kastikkeita / marjoja, paria juustoa (brie ja jokin kova juusto, jota en tuntenut) ja sitten monta lajia minikokoisia leivoksia, ja macaronit oli kyllä hyviä (parasta koko buffetissa...), ei siinä :) Panna cottaa en muista olleen, mutta me oltiin varmaan kolmannella viikolla tuolla siitä, kun Grace risteilynsä aloitti, muistikuvat ei siis oo ihan tuoreita :) Alkuruuissa oli mun mielestä tosi paljon kalaruokia, toki salaattejakin, ja se kalapaljous ehkä vähän tuota buffaa himmensi mun silmissä siksikin, että mä en oo kovin suuri kalan ystävä, varsinkaan raa'an... Kyllä siellä nälän pois sai, vaikka vähän jouduinkin pettymään :) Mutta mun mielestä ei ihan hintansa arvoinen.

   Poista
  4. Okei.. No voehan nyt. Ehkä me kuitenki otetaan riski. :) Googlailin tossa "vähän" (=lue, tunnin verran) grace-kokemuksia, ja aika monessa sanottiin, et buffa ei ollu ihan niin hyvä. Mut sit muutamalla näin kuvia sieltä, ja mun mielestä näytti hyvältä. Näkyi olevan sitä panna cottaakin. :) Ja alkuruuissa mun mielestä graavilohi ja kaviaari on just kaikkein parhaat jutut, eli tämä typy ainakin on tyytyväinen, jos vaan niitä löytyy. ;) Tietysti olis hyvä, jos pihvikin olis hyvää, niin tulis toi ukkelikin tyytyväiseksi. Mut kyllä se nyt joka tapauksessa varmaan on kokeiltava, muuten sitä miettis aina vaan. :)

   Poista
  5. Juu, totta kai kokeilla kannattaa! Toivotaan, että maistuu :)

   Poista
 2. Mulla meni kyllä niin maku koko risteilyhommaan. En ollu moneen vuoteen ollu, ja sitten tuli heti todella huono kokemus... Kaikki lempparit puuttu buffetista ja silleen...

  Onks vaikeet stemmat sulla? Mä katoin eilen ekaa kertaa, ja yks oli ihan ylivaikee. Ei tee yhtään mieli alkaa reenaan, kun se tuntuu ihan mahdottomalta.. :/

  Joo, toivottavasti sun porukoitten vaunu ei mee kaupaks ihan vielä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulosti kyllä tosi kurjalta jutulta. :/ Kai oot laittanu siitä jotain palautetta? Mäki oon tosiaan nyt muutaman vähä huonomman kokemuksen kuullut tuolta Gracelta, mutta toisaalta näin sit just pari kuvaa, missä kuitenki näytti olevan kaikkia niitä mun lemppareita. Et ehkä otetaan riski. :) Voi olla et vaihdetaan hytti vielä vähän paremmaks, niin se on sitte ainaki kunnollinen jos ruoka ei jostain syystä miellytäkään. :P

   Näytti kyllä ainakin vaikeimmalta Lassen jutulta, missä oon ollu. En vielä soittanu niitä, pitäis metsästää se levy jostain, nii ois vähä helpompaa.. Oliko siinä muiten muita sellistejä?

   Hope so. ;)

   Poista
  2. Juu, laitoin maanantaina kunnon palautteet meneen. Vastausta ei oo vielä tullut...

   Jep. Mun käsittääkseni meitä on siinä kaks. Toisaalta outoo, kun ei oo pitkään aikaan pitäny miettii mitään jousituksia kenenkään kanssa yhdessä ja silleen. Menee kaikki vapaus ;)

   Poista
  3. Voihan olla että saatte jonkun risteilylahjakortin vielä hyvitykseks. :)

   Eikä ne jousitukset nyt niin tarkkoja oo. ;) eikös niissä nuoteissakin aika paljon ollu jo valmiina, ainaki meillä oli. Niiden mukaan varmaan kannattaa reenailla. :)

   Poista
  4. No samaa oon hiljaa mielessäni toivonu ;)

   Juu, olihan niissä jotain...

   Poista

kommentit ♥