torstai 27. kesäkuuta 2013

mansikkainen pikajuustokakku

Jussi osti pari päivää sitten kesän ekat mansikat, ja minähän halusin heti päästä tekemään niistä kakun. Haluttiin syödä sitä jo samana päivänä, ja oltiin kaksin, joten ison juustokakun tekeminen ei tullut kysymykseen. Ajattelin kokeilla tällaista suoraan annoskulhoon tehtävää liivatteetonta versiota, ja siitähän tuli oikein hyvää. Koostumus jäi tietysti ilman liivatetta paljon juustokakkua pehmeämmäksi, mutta valkosuklaa jähmetti sitä kuitenkin sen verran, että koostumus oli kuitenkin enemmän moussemainen kuin rahkainen. 


Tein "kakkua" neljän annoskulhon verran, ja käytin kaikista kuvassa näkyvistä aineksista n. puolet. (Mansikoiden tarkkaa määrää en muista, olin survonut kakkuun käyttämäni mansikat jo ennen kuvan ottoa, ja tässä näkyvät ovat vain rekvisiittaa.) Ensin vaahdotin Flora Vanillan ja sekotin siihen sulatetun suklaan, mansikkarahkan sekä survotut mansikat. Seuraavaksi murskasin keksit, ja sekotin niihin jonkin verran sulatettua voita. Painelin keksimurska-voi -seoksen kulhojen pohjalle, ja sen päälle kaadoin mansikkatäytteen. Kulhot olivat jääkaapissa noin pari tuntia.


Kokeilin myös koristella parin kulhon reunat mansikansiivuilla ennen, kun kaadoin täytteen keksimurskan päälle. Kirkkaissa kulhoissa tämä toimisi tietysti vielä paremmin. Tuli mieleen sellainenkin, että jos keksimurskaa tekisi selvästi enemmän, niin sillä voisi vuorata koko kulhon ennen täytettä. Täytynee joskus kokeilla niinkin.


Ja hyvää tuli! :) Tätä ideaa aion kyllä ehdottomasti kokeilla toistekin, jos iskee juustokakkuhimo, mutta aikaa ja syöjiä ei ole tarpeeksi isolle kakulle. Suosittelen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ♥