perjantai 12. heinäkuuta 2013

Macarons

Päätin tänään tarttua härkää sarvista, ja vihdoinkin kokeilla tehdä näitä niin paljon puhuttuja macaronseja. En oo koskaan syönyt kunnollisia sellaisia, joten en varmaksi voi edes sanoa, tykkäänkö niistä. Tai no laivalla oli jotain, mutta ne maistui mun mielestä aika teollisilta. Mutta marengista oon aina tykännyt, ja jotenkin sitä kautta voisin kuvitella, että tykkäisin myös näistä.

Valmistusprosessi oli aika stressaava. Pitkään aikaan en ole niin tarkkaan lukenut mitään ohjetta tekemisen ohessa. Käytin ohjeena Kinuskikissan Macarons-ohjetta sillä muutoksella, että siivilöin tomusokerit ja mantelijauhot pariin otteeseen, ja korvasin noin puolet tomusokerista mansikanmakuisella tomusokerilla. Tiesin kyllä, että mahdollisia sudenkuoppia olisi monta, mutta en oikeastaan edes halunnut lukea niistä tarkemmin etukäteen. Päätin vaan noudattaa ohjetta mahdollisimman tarkasti. Kaikki menikin oikeastaan aika hyvin siihen asti, kun ensimmäinen pelti meni uuniin. Meidän uuni on mun kokemuksen mukaan vähän heikohkotehoinen, ja kaikkia ruokia pitää pitää uunissa aina vähän kauemmin, kuin ohjeessa lukee. Niinpä annoin macaron-kuorienkin olla uunissa ihan rauhassa, ja kun menin katsomaan mitä niille kuuluu, olivat ne tietysti palaneet pinnasta. Uunissa ne myös levisivät rumasti pohjasta, ja tämä johtui luullakseni siitä, että en antanut niiden kuivua huoneenlämmössä tarpeeksi kauaa. Taikinaa olis ilmeisesti pitänyt myös vatkata vielä lisää vähän notkeemmaksi, jotta noi huput olis laskeutuneet paremmin.

pieleen meni.
Toisen pellillisen ollessa uunissa istuinkin sitten melkein koko paistoajan uunin vieressä vahtimassa, ettei vaan pääse tummumaan. :D Selkeästi sillä kuivatusajalla on vaikutusta, sillä toinen pellillinen lähti  paistumaan paljon nätimmin. Ei levinnyt reunoista tms. Lopulta sain kuin sainkin tehtyä 16 nättiä (???) macaron-leivosta, jotka toivottavasti myös maistuvat hyvältä. Vien nämä huomenna kahvijuhliin, siellä sitten tulee tuomio. Voi  kyllä olla, että tekijänoikeuksien nojalla maistan yhden vielä ennen lähtöä. :P


Mulla ei pitkään aikaan oo mennyt keittiössä mikään pieleen, joten tottakai tää hiukan lannisti. :P Mutta onneks sentään toi toinen pellillinen onnistui, ja jäi kuitenkin sellanen olo, että mun täytyy ottaa näistä todellinen niskalenkki vielä joskus tulevaisuudessa. Eli taistelu täydellisiä macaronseja (siis miten ihmeessä tää oikeen pitäis suomenkielisessä lauseessa taivuttaa?!?!???!!) vastaan taatusti jatkuu vielä!

Sitten vielä edelliseen postaukseen liittyen. Käytiin räpläämässä kaupassa kameroita, ja päätin, ettei tuleva kamerani sittenkään tule olemaan kumpikaan noista kamerapostauksessa mainituista. Ne on molemmat varmasti ihan hyviä peruskameroita, mutta itseni tuntien luulen, tai siis tiedän, että sitte ku pääsen kunnolla alottaan kuvaamisen kunnon kameralla, niin melko nopeesti alan kaivata paljon enemmän, kuin vain peruskameraa. Säästäminen siis alkakoon heti, kun vaan alan saada jotain, mistä säästää. ;)

2 kommenttia:

  1. Oioi! Toivottavasti maistuivat nuo :) mä en tällä viikolla ehtinytkään tehdä macaronseja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuli ihan hyviä! :) pitää kokeilla uudestaankin vielä. Hauskin kommentti minkä näistä kuulin, oli: "nää on vähä niinku niitä macaronseja, mutta vaan parempia". :D

      Poista

kommentit ♥