keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Turistina kotikaupungissa.

Mun kummitäti tuli eilen käymään Tampereella, ja tarjos mulle lounaan. Kun mietittiin, mihin mentäis, hän ehdotti Kauppahallia. Luulis, että kuuden vuoden asumisen jälkeen tuntisi jo suht hyvin kotikaupunkinsa parhaat puolet, mutta minäpä en tiennyt, että Kauppahallissa voi ihan kunnolla syödä! Luulin, että sieltä voi vaan ostaa kaikkea. Ja olipa muuten oikein positiivinen yllätys. Aion raahata Jussin sinne tänään.

Syömisen jälkeen kummitädin serkku liittyi mukaan, ja menimme katsomaan Galleria Kapriisiin erään perhetutun taidenäyttelyä. Enpä ole sellaisissakaan käynyt Tampereella asuessani varmaan kertaakaan. Enkä totta puhuen varmaan aikaisemminkaan, ainakaan Suomessa.

Loppuaika sentään vietettiin ihan tutuissa paikoissa, kuten Koskarissa ja jätskillä. Mutta jäin vaan miettimään, että mitähän muita, multa täysin salassa pysyneitä helmiä Tampere vielä kätkee sisälleen?

Perjantai vietetäänkin sitte Helsingissä turisteina. Suunnitelmana on käydä ainakin Suomenlinnassa, sekä Linnanmäellä jätskillä (ehkä jossain laitteessakin jos uskalletaan). Aikaa varmaan jää noiden lisäksi vielä paljon. Oisko jollain ehdottaa sieltä jotain kivoja paikkoja tai aktiviteetteja? Mahdollisimman halpoja. :) Ja onko Helsingissä jotain Kauppahallin kaltaista paikkaa, missä sais tollasta perusruokaa (suht halvalla)? 

Pakko kertoa vielä yks juttu, kun nyt ruuasta on puhe. Sunnuntaina oltiin yhdellä keikalla avustamassa (siis ei soittamassa tällä kertaa, mä avustin kahviossa ja Jussi vahti lapsia). Koko päivä mentiin suht vähällä ruualla, ja oltiin aika nälkäisiä. Jossain vaiheessa pikkuveljen tyttöystävä soitti, että niiden porukat aikoi grillata illalla, ja koska heillä väärinkäsityksen vuoksi oli ihan liikaa ruokaa (päivällä käyneet vieraat olikin tulleet vaan kahville), niin mä ja Jussi saatais myös mennä sinne syömään. Siellä me sitten istuttiin ja rasitettiin aivonystyröitämme miettimällä, ottaisimmeko tällä kierroksella miedommin vai tulisemmin maustettua kanaa, vaiko kenties possua. Vai pitäiskö sittenkin tässä välissä syödä vaan makkara ja maissi, jotta 10 minuutin päästä jaksaisi taas syödä enemmän? Onneksi kaikki sentään kannettiin suoraan lautaselle, niin ei tarvinnut aivonystyröiden lisäksi rasittaa muita osia. Kesätyöttömät opiskelijat kiittävät!

2 kommenttia:

 1. Ah, juu, Tampereen kauppahalli! Mä kävin Tampere-asuinaikoinani silloin tällöin viikonloppuisin aamukahvilla ja -sämpylällä siellä, yksikseni fiilistelemässä :)

  Ja Helsingistä mä en tiedä mittään, enkä osaa mitään ehdottaakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kauppahalli on kyllä mun uus tampere-rakkaus! Miten voikin olla, etten tiennyt siitä kunnolla mitään ennen tätä kesää :)

   Poista

kommentit ♥