torstai 21. marraskuuta 2013

kosmetiikkahömpänpömppää

Mun meikkivarastot on vähän täydentyneet viime viikkoina, ja nyt ajattelinkin lätistä niistä muutaman sanasen. Aloitetaan vaikka kynsilakoista. Niin siinä kävi, että viimekesäisten kynsilakkakokeilujen jälkeen jäin vähän koukkuun. En oo enää voinut kasvattaa kynsiä yhtä pitkiksi, mutta tajusin, että kyllähän lyhyitäkin kynsiä voi lakata. Niinpä "huimat" kynsilakkavarastoni ovat parin viikon sisään täydentyneet kolmella. Kaksi Lumenen hiekkalakkaa ja yksi Essien creme.  Lumenen hiekkalakat ovatkin molemmat vilahtaneet Ostolakossa-blogissa (tämä ja tämä). Kultaisen ostin välittömästi tuon ekan postauksen luettuani, ja tummemman sit pari päivää myöhemmin, huom., ennen Virven postausta (oon siis niin muodin aallonharjalla). Ja noihan on aivan uskomattoman ihania, kuten kuvista näkyy! Erityisesti tykkään siitä, et ne kuivuu niin nopeesti, ja vaikka kynttä kolhisikin johonkin ennen kuin lakka on täysin kuivunut, niin sitä ei ees huomaa. Cremelakkoihin kun jää pienestäkin osumasta hirveet jäljet ja naarmut.

Ja sitten se Essie. Sävy on A Crewed Interest, josta siitäkin Virve on joskus kirjoittanut (tässä). Sävy on käsittääkseni kevään 2012 kokoelmasta, eikä sitä Suomesta enää saa, joten tilasin FeelUniquesta. Täytyy myöntää, et tää lakka oli vähän pettymys. Sävy on aivan ihana, mutta purkissa oleva sivellin on ihan erilainen, kun noissa muissa Essien lakoissa. Hah, taas siteeraan Virveä, mutta tämä postaus valotti asiaa hieman. Briteistä tullut lakka on siis tuollainen jenkkiversio, ja mä en kyllä tullut sen siveltimen kanssa toimeen ollenkaan. Ja en tiedä kuvittelenko vaan, mutta jotenkin tuntuu että laadullisestikin se lakka on vähän erilainen, kuin noi muut omistamani Essiet. Se ei levittynyt ihan yhtä nätisti ja tasaisesti, ja tuntuu et se alkoi heti kuplia. Keksin kuitenkin sekoittaa sitä ja sit sellasta tosi läpinäkyvää nudea Essieä keskenään, ja levitin paksummalla siveltimellä. Silloin lopputulos oli jo paljon, paljon parempi. Hmm, voipi olla että mä vaan oon ehtinyt tottua noiden hiekkalakkojen helppouteen, että senkin takia nää Essiet tuntuu cremepintoineen taas jotenkin vaikeilta. Mut pointtina kuitenkin se, että oon nyt oivaltanut, että kyllä lyhyitäkin kynsiä voi lakata!

Sitten muita juttuja. Kerroinkin lyhyesti, että äidillä oli 50-v juhlat. Se oli sellainen gaala, ensin oli gaalaosuus palkintojenjakoineen ja hienoine esityksineen, sitten gaalaillallinen, ja lopuksi kolme livebändiä. Vieraita oli yli 120. Ostin juhliin harmaan iltapuvun, ja sit heti perään iski pieni meikkikriisi. Mun meikit kun on melkein pelkästään kultaa ja persikkaa, niin nyt koin tarpeelliseksi täydentää varastoja vähän kylmemmillä sävyillä. Mielessä alkoi ihan samantien kummitella Urban Decayn Naked 2 -paletti. Harmi vaan, ettei nyt ollu ihan sitä 45€ laittaa, ja toisekseen ei se kyllä olis ehtinyt juhliin mennessä ees tulla perille. Ratkaisu löytyi onneksi yllättävän läheltä. Karkkipäivässä kirjoitettiin pari viikkoa sitten tästä Viva La Divan "halpisnakupaletista", ja minäpä kipitin ostamaan sen.


Karkkipäivä-linkistä voi käydä toteamassa yhdennäköisyyden tämän ja Naked 2 -paletin välillä. Yllättävän hyvin toi paletti pärjää! Värit on tietysti vähän kuivempia eikä ihan yhtä pigmenttisiä, mutta kyllä sillä gaalameikin teki. Siveltimeen väriä ei oikeastaan saa tarttumaan, mutta tuollaisella vaahtomuoviaplikaattorilla väriä irtoaa ihan kiitettävästi. Mutta kyllä se hintaero selkeesti jollain kuitenkin selittyy. Alla vielä vierekkäin Naked 1 ja Nudie. Oiskohan tässä nyt yhdelle ihmiselle jo tarpeeksi tällaisia sävyjä? :D

Viva La Diva on kopioi.... eikun siis inspiroitunut Naked-paleteista ihan pakkauskokoa myöten.


Ilmeisesti tuollainen insporoituminen on sitten ihan sallittua.

Kylmäsävyisempää meikkiä silmälläpitäen piti ostaa myös kulta-persikkaiselle, ainoalle poskipunalleni joku kaveri. Tästä kuvasta ei kyllä käy sävy ilmi ollenkaan, mutta pakko kuitenkin näyttää, kuinka kauniin heijastuksen aurinko teki:

Jospa tässä nyt sit ois taas meikkiostokset hetkeksi eteenpäin... 

Ja sitten vielä loppukevennys. Meikkasin äidin sinne gaalaan, ja yritin tehdä meikkaustilanteesta äidille mahdollisimman miellyttävän ja rauhallisen. Aluksi "työpiste" näytti näinkin siistiltä...: 
...mutta kiire ja paniikkihan siinä tietysti tuli. Meikin valmistuttua tila ei ollut enää ihan yhtä harmoninen... ;) 

Juhlatunnelmiin voisin palata vielä myöhemmin. Nyt kuitenkin täytyy lähteä valmistautumaan oopperan ensi-iltaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ♥