sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivä Ruotsissa + meikkihömppää

Tänä vuonna vietin itsenäisyyspäivää vähän eri tavalla, kuin yleensä. Pakattiin nimittäin Valkia-ryhmän kanssa kimpsumme ja käännettiin nokat kohti Ruotsia, jossa esitimme eräässä suomenkielisessä seurakunnassa Suomalaista Messua. Olin edelleen aika töttöröö oopperaproduktiosta, joka oli loppunut vasta muutama päivä ennen lähtöä, mutta toisaalta oli kyllä niin ihanaa ja virkistävää päästä soittamaan jotain muuta jonnekin ihan muualle ja ihan muiden ihmisten kanssa. (Välihuomiona, ooppera soi edelleen päässä joka päivä. Koskahan siitä oikein pääsee yli?)

Torstaina lähdettiin Tampereelta kohti Turkua, josta laiva kuljetti meidät Ruotsin puolelle. Perjantaina meitä odottikin sitten mun tähänastisen elämäni pelottavin automatka. Ajettiin neljä tuntia Tukholmasta etelään, ja oli meinaan hieman huono keli.. Kuva puhukoon puolestaan, ei siitä sen enempää.
Ajokeli oli välillä tätä luokkaa. Tästä ei näy se, että tie oli aivan peilikirkas jäästä.

Onneksi päästiin perille kuitenkin turvallisesti. Paikanpäällä meistä pidettiin tosi hyvää huolta, ruuasta ei ainakaan ollut pulaa. Kova myrsky valitettavasti vähän rajoitti yleisömäärää, mutta kaikki ne, jotka paikalle pääsivät, olivat selvästi todella liikuttuneita ja otettuja siitä, että ollaan tultu heille esittämään suomalaista musiikkia suomenkielellä. Varmaan yks parhaista keikoista, joita koskaan oon soittanut. :)

Valkia. Kuva lainattu Mika Roineelta.
Yövyttiin pienessä, söpössä hotellissa, ja seuraavana aamuna lähdettiin ajamaan takaisin Tukholmaan. Tällä kertaa päästiin ajamaan samaa motaria jo jopa ihan rajoitusten mukaan, ja mäkin uskalsin nukkua osan matkasta. Pysättiin ostamaan evästä, ja mä bongasin hauskan kivennäisvesimaun.


Tukholmassa meillä oli muutama tunti aikaa shoppailla ja katsella. Siellä oli tosi kaunista, kuten yleensäkin. Mulle melkein aina Ruotsissa käydessäni iskee pieni Ruotsi-kaipuu... Siis että tykkäisin oikeesti varmaan tosi paljon asua siellä. Maaseutu on ihan uskomattoman kaunista, ja Tukholma vaan on.. no, iso ja upea kaupunki. Harmillisen kallis vaan. 


Mutta arvatkaas mihin nää tytöt suuntas melkein ensimmäisenä?


Tittididii! Tuolla sitten vietettiinkin tovi jos toinenkin... ;) Toisaalta onni, että hinnat oli niin korkeet, niin ei sentään ihan täysin voinut menettää järkeään.. Mutta eipä sieltä nyt silti tyhjin käsin tullut lähdettyä.


Mukaan tarttui Sephoran oman meikkisarjan nudenvärinen kajal-kynä sekä Benefitin Brow Zings -kulmienmuotoilusetti sävyssä Light. Mun edellinen (toisen merkkinen) nudekajal alkoikin olla jo niin vanha, että sen käyttö melkein ällötti, ja uusi tällainen onkin ollut ostoslistalla jo pitkään. Brow Zings:n kaltaisia heräteostoksia taas en meikkirintamalla oo harrastanut aikoihin (yleensä siis teen mulle uudesta tuotteesta ostopäätöksen vasta, kun oon lukenut tuotteesta hyviä kommentteja vähintään viidestäkymmenestä blogista...), mutta voi miten iloinen oon, että nyt ostin tän enkä jäänyt jahkailemaan! Tähän asti oon sutinut kulmiin  vaan ruskeaa luomiväriä. Brow Zings:n kanssa homma toimii niin, että kulmat muotoillaan ensin vahamaisella värillä, joka levitetään tuolla mukana tulleella viistopäisellä siveltimellä. Homma viimeistellään toisella, puuterimaisella värillä. Puuteri kiinnittää vahan, ja värittää myös niitä kohtia, joihin vahaa ei ole laittanut (jos ihan koko kulmat värittää vahalla, saattaa tuloksesta tulla vähän tönkkö). Pelkän luomivärin kanssa ongelma oli yleensä se, että päivän mittaan se pikkuhiljaa katosi hien/ihon rasvojen/yms mukana. Tuo vaha on sen verran tiukempaa, varsinkin, kun se vielä kiinnitetään puuterimaisella värillä, että kulmat pysyvät kyllä tosi siistinä ihan aamusta iltaan. Suosittelen siis!

Nämä siis Sephorasta. Valikoimiin ei muuten kuulunut ollenkaan Urban Decay. Jos olis kuulunut, niin ihan varmasti jotain sen merkkistäkin olisi tarttunut mukaan... Mutta näiden lisäksi laivan Tax Freessa sattui pieni hurahdus. Oonkin varmaan kertonut, että Lancomen ripsarit on mun lemppareita, ja niistä erityisesti Doll Eyes -ripsari. Oon nyt jo jonkin aikaa käyttänyt muita, ihan vaan koska Lancomet on niin kalliita ettei oo varaa niitä pelkästään käyttää, mutta nyt kyllä Tax Freessa mun silmille pomppas jotain, mitä en vaan voinut vastustaa. 

Siis kattokaa nyt, miten söpö pakkaus!! (Pahoittelut muuten kuvien laadusta, ne on otettu laivan hytin keltaisessa valossa..) Tää söpöläinen kuuluu kokoelmaan, jonka Lancomelle on suunnitellut muotisuunnittelija Alber Elbaz. Mun ripsari loppuu joka tapauksessa kohta, ja vielä kun mun lemppari-Lancome oli saanut päälleen kokoelman suloisimmat vaatteet, en vaan voinut vastustaa kiusausta. Vielä en oo korkannut tätä, haluun käyttää vanhan eka loppuun, mutta tosiaan mulla on aikaisemmin ollut muutama noita Doll Eyes -ripsareita ihan normi mustassa purkissa, joten luulisin ettei tarvi pettyä.

Nyt ainakin on varmaa se, että Naked 3 -paletti saa jonkin aikaa odottaa, sen verran tuli näitä suunnittelemattomia ostoksia tehtyä...

Käytiin hyvästelemässä Ruotsi vielä paluulaivan perästä.

On se nätti.
Jussille iski niin kova kateus mun laivareissaamisesta, että varattiin joululomalle jo seuraava risteily. Silloin täytyy kyllä pitää kukkaronnyörit "vähän" tiukemmalla... :P

Nyt kouluhommien pariin... Viimeinen rutistus edessä vielä ens viikolla (tentti + kaks isoa palautustyötä + kaks kouluesiintymistä.. miten tässä taas kävi näin...) ja sitten voikin jo alkaa odottaa joulua.. En muuten oo ostanut vielä yhtäkään joululahjaa, puhumattakaan siitä, et mulla olis jotain hajua mitä aion ostaa! ;) Mut onhan tässä vielä monta päivää...

4 kommenttia:

 1. Hehee, meillä on kans välipäiville varattuna päivä Tukholmassa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa! Oi että, mulla on jo kauhee Tukholma-ikävä.. :) me mennään ihan vaan risteilylle.

   Poista
 2. Onko Sephora ihan keskustassa? Mua kiinnostais ihan jo niiden oman merkin tuotteet. Ei vitsi, pitäsköhän varata reissu.. Vähän ehkä intoa hidastaa se Amorellan karilleajo, mutta aina voi uida loppumatkan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo! Esim. Gallerianilta sinne on n. 5 min kävelymatka (tosin kannattaa kattoo se reitti etukäteen esim. googlemapsista, sillä jos kattoo vasta paikanpäällä iPhonelta niin saattaa joutua kävelemään reippaasti yli kilometrin, hehheh...). Mutta ihan lähellä siis on. :) Siinä sephoran oman pöydän ympärillä oli kauheesti ihmisiä ku mentiin! Ei oikeen sekaan enää mahtunu. Salamannopeasti sain napattua ton kynän sieltä miljoonien ihmisten välistä, ku sen siitä bongasin. Kun lähettiin pois, nii huomattiin et siinä ei enää ollu ketään, mut mäki olin jo maksanu, nii ei enää sit jaksanu siihen jäädä. Jääpähän ens kerralle jotain nähtävää. :) Mut kannattaa käydä!

   Poista

kommentit ♥