maanantai 2. joulukuuta 2013

Projekti "Joulusiivous" part 1: Meikkipöytä

Marraskuu meni oopperan takia aikamoisessa sumussa ja hullunmyllyssä. Viimeinen näytös oli lauantaina. Yritin tässä vähän kirjoittaa fiiliksiä, mutta totesin sen mahdottomaksi. Kun on kuusi viikkoa tehnyt intensiivisesti töitä yhden musiikkikirjallisuuden vaikeimpiin kuuluvan teoksen kanssa, saanut jakaa onnistumisen  kokemuksia yli 80 opiskelijan kanssa, esittänyt sen kuusi kertaa lähes joka kerta parantaen, lukenut huippuarvostelut mm. Aamulehdestä, on aika vaikea käsittää, että yhtäkkiä se onkin ohi. Voin vaan kuvitella mikä fiilis on esim. laulusolisteilla, jotka on tuota reenanneet jo varmaan jostain viime keväästä asti..

Mutta, kuten jotkut on ehkä huomanneet, niin esim. tälle blogille ei pahemmin ole jäänyt aikaa. Mutta eipä oo paljoo millekään muullekaan, ja sen huomaa esim. kodin siisteydessä. Tai siis "siisteydessä".. Oon muutekin maailman laiskin siivooja, mutta viimeisten viikkojen aikana tilanne on päässyt riistäytymään käsistä pahemman kerran. Tänään aamulla mulla palo käämit lopullisesti, ja päätin siivota edes jotain. Aloitin sitten tärkeimmästä, eli kampauspöydästä. ;) Muistin, et Sanni kirjoitti blogiinsa joskus raporttia omasta vastaavasta urakastaan, ja päätin testata, oisko homma mukavampaa jos itsekin kuvailis samalla. Tosin toi Sannin juttu on mun mielestä ihan huijausta, sillä ei toi pöytä sotkuisenakaan ole mitään verrattuna siihen, mistä itse aloitin...

Siivouksen aikana totesin, että homma todella sujui paljon joutuisammin ja mukavammin, kun tällä tavalla dokumentoi sitä samalla. Suunnittelinkin, että suorittaisin samalla tavalla koko  kodin joulusiivouksen, ihan vaan tuomaan itselleni intoa siihen hommaan, ja senpä vuoksi aloitinkin otsikossa uuden projektisarjan (joku ehkä muistaa kesäparvekejutut). Joojoo, ei huolta, en aio laittaa tänne kuvia vessan siivouksesta tai muusta yhtä ällöttävästä. Mutta ehkäpä tästä sais vähän lisäinspistä esim. olohuoneen ison tavarasyöppö-Expedit -hyllyn tyhjentämiseen tai askartelulaatikoiden läpikäymiseen?

Mutta nyt sen kampauspöydän kimppuun... Laitetaanpa ekaksi kuitenkin nyt kuva siitä, miltä pöytä lopulta näytti, ihan vaan ettei ensimmäinen tästä jutusta näkyvä kuva esim. lukijoiden sivujen reunalla ole se pahin pyörremyrsky... ;)

Eli tähän siis lopulta päädyttiin... 

...vaan mistä...?

No, tästä...:


Tiedän. Noloa. Hei, olen Elina, olen sotkuinen ihminen. Niin, joko ymmärrätte, miksi tuossa Sannin postauksessa ensimmäinen kuva näyttää mun mielestä melko pliisulta? Mutta kuten ylempi kuva jo paljasti, ei tätä tuhoa kovin kauaa kestänyt.

Siivouslook: yönuttura ja -paita.
Tältä näytti vetolaatikon sisältö:


Kuten varmaan arvaatte, aika paljon tuossa oli turhaa tavaraa. Ensimmäiseksi yritinkin bongata sotkun keskeltä kaikki vanhaksi jääneet sekä loppuneet tuotteet.

Kuivuneita kynsilakkoja.
Kaks tyhjää dödöä edessä sekä kaks lähes täyttä takana.
Mikä siinä on, että kun joku tuote loppuu niin sitä tyhjää purkkia ei voi heittää roskiin, vaikka pöydällä oliskin jo uus samanlainen? Tässä esimerkki siitä.
Tästä yllätyin itse ehkä eniten. On melko normaalia, että yks kuivunut ripsari löytyy, mutta että kolme?! No, roskiin meni nämäkin.

Onko muita, joiden mielestä on tosi surullista heittää tällaisia juttuja pois? Annettiin viime vuonna poikien kans iskälle ja äidille lahjaks liput koko poppoolle tuohon konserttiin, ja meillä oli tosi hauska ilta. En mä itseasiassa vieläkään näitä ees raaskinut laittaa roskiin... :s mutta kampauspöydän uumeniin ne eivät enää jääneet.
Välivaihetta. On se jo siistimpi, kuin ekassa kuvassa!
Tämän kuvan olisin halunnut laittaa ennen edellistä, mutta jostain syystä juuri se oli ainut väli, johon blogger ei antanut minun sitä enää jälkikäteen siirtää. Loogista? Mutta tuossa siis ehkä jännimmät asiat, mitä siivouksen yhteydessä löytyi. Ylävasemmalla sähköisen hyttyskarkottimen myrkkytyynyjä(??). Sitä sopii miettiä, mitä ne tekivät mun meikkipöydällä. Siivouksessa löytyneillä roposilla voin onneksi laittaa elämän risaiseksi. Kynätkin ovat ehdottomasti tärkeitä meikatessa... Ja noita tyhjiä piilarikoteloita löytyi vaikka kuinka monta. Tosin niille on aina silloin tällöin myös käyttöä. Käytän aina joskus sellaista kuparin väristä luomiväriä (josta näkyy vasemmanpuolesisessa rippeet), mitä täytyy levittää kostealla siveltimellä. Tuollaiseen tyhjään piilarikoteloon on tosi kätevää ottaa vettä, sitä kun tarvii vaan tipan tai pari. Myös rajaukset teen joskus veteen kastetulla rajaussiveltimellä.


Kun turhat purkit ja putelit olivat lentäneet roskiin, oli aika aloittaa tavaroiden järjestely (jota näköjään välivaihekuvassa olin vähän jo ehtinyt aloittaa). Samalla tuli tehtyä pientä inventaariota.

Meikkipussi ja sivellinkotelo jäävät yleensä aina pöydälle lojumaan ja tilaa viemään. Näin tyhjänä ja rullattuna ne menee kuitenkin tosi pieneen tilaan.

Siveltimiä säilytän supersöpössä hajuvesipakkauksessa, jonka onneks oon joskus kauan sitten säästänyt.

bareMinerals -purkkeja on näköjään päässyt vähän kertymään... Ylhäältä alas: luomiväri, poskipuna, aurinkopuuteri, kaks erisävyistä meikkipohjaa sekä Redness Remedy.

Liputan meikkipohjissa siis bM:n nimeen, mutta pari hätävaraakin löytyy. Lumenea en oikeestaan käytä, ja sen voin vaikka lahjoittaa jollekin, jos joku tahtoo. Ehkä n. puolet jäljellä. Benecosia taas tulee käytettyä vähän useamminkin, jos esim. iho on jostain syystä herkkänä, eikä karhealla kabukilla pyörittely houkuttele.

Lopulta oltiin jo niin pitkällä, että pystyin erottelemaan jäljelle jääneet tuotteet kahteen osaan; niihin, joita käytän lähes päivittäin, sekä niihin loppuihin. Päivittäin käytössä olevat sijoitin pöydällä olevaan Luhdan koriin.
Tässä loput, jotka pääsivät säilytykseen laatikkoon.
Vielä vähän pölyjen pyyhkimistä (mitä muuten riitti), ja sitten tadaa!


Vasemmalla kynsiasiat + "ylimääräiset" meikit, keskellä sekalaista ja oikealla hiusjutut.

Valmista tuli! Ja näyttää muuten yhä siistiltä, vaikka tässä välissä kerkesin jo pika-arkimeikin tehdäkin... ;)

Lemppariyksityiskohtia
On viimeaikoina ollut melko kosmetiikkapainoista höpöttelyä tää blogi, mutta laitan sen ihan täysin ton oopperan piikkiin. Jospa tää tästä nyt taas... Tänään muuten siivoilujen myötä joulufiilikset nosti hiukan päätään! Et jotain siihen liittyvää mahdollisesti ainakin tulossa. :)

Mutta nyt nukkumaan. Toivottavasti ette saa painajaisia mun järkyttävän sotkuisestä pöydästä... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ♥