tiistai 8. heinäkuuta 2014

Välipalaksi pari pöllöä, kiitos.
Kuten mainitsin, mulla on meneillään muutamakin erilainen kesäprojekti. Lipaston lisäksi suurin taitaa olla isoäidinneliöistä virkattu torkkupeitto. Virkkasin paloja kesäkuun alusta muutaman viikon päivittäin vähintään yhden, ja n. viikko sitten tuli olo, että en jaksa enää yhtään palaa, mikäli en saa välillä tehdä jotain muuta. Prinsessajuttu-blogin pöllöjä on vilahdellut taas tasaiseen tahtiin milloin missäkin, ja keksin, että sellasethan mä nyt teen. Ne toimikin tosi kivana välipalana. Punainen valmistui myöhään yöllä aikaisin aamulla, joten menköön sen kohdalla pienet vinoudet ihan vaan väsymyksen valonpuutteen piikkiin. Lankana käytin 7 veljeksen jämiä. Kenties kivemman näköiset ja tuntuiset olis tullu jostain puuvillalangasta, mutta mä oon nyt lankojenostolakossa, joten piti pärjätä niillä, mitä varastoista löytyi. Pöllöille on jo uusi koti tiedossa kahden ihanan pienen typyn luota, toivottavasti tykkäävät.

Lisäksi ajattelin helpottaa vaatekaappini jatkuvaa kaaostilaa virkkaamalla sinne pari koria. Löysin kivan ohjeen täältä, ja ajattelin että tostahan tulee nopeesti. Mutta eipä tullu nopeesti. Ohjeessa lukee, että pienen korin virkkaa "parissa illassa". Tein pari cm isomman, kuin tuo ohjeen pienin, mutta silti mulla meni siihen neljä päivää! Oon siis mielestäni ihan kohtuullisen nopee tekemään (esim. tuo punainen pöllö valmistui eilen n.viidessä tunnissa), joten jos tuon korin joku todellakin onnistuu parissa illassa tekemään, niin mieluusti otan vinkkejä vastaan!No, nyt se on siis valmis. Aikaa ja vaivaa meni kyllä niin paljon, et voi olla etten sitä nyt ihan pelkäks sukkalaatikoks raaski laittaa. Eiköhän sille kuitenkin jotain käyttöä keksitä. Lankoina käytin tässä muuten luonnonvalkoista, aavistuksen kiiltävää Kartanoa sekä kirkkaanvalkoista mattaa Huvilaa (kori siis virkataan kaksinkertaisella langalla). Nopealla vilkaisulla ei lankaeroja huomaa, mutta kyllä se sekoitus kuitenkin tekee tosta pinnasta vähän elävämmän, kuin jos olis vaan yhdenvärisestä langasta.

Nyt ois vihdoin aika palata peittolappujen pariin noin viikon tauon jälkeen. Kyllä se vielä syksyks valmistuu! Paloja valmiina tällä hetkellä muistaakseni 22/96. ;)

2 kommenttia:

  1. Hauskaa, että noista pöllöistä tulee aina persoonallisen näkösiä kunkin tekijä käsissä. Nyt oon aika monesta blogista bongaillut pöllöjä ja itekin innostunut muutaman kokeilemaan. Ovat niin söppäniä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Noista kahestakin tuli keskenään ihan erilaiset, vaikka sama tekijä. :) Vaikka siis kyllähän toi toinen tarkotuksella on jo silmukkamääriltäänkin isompi, mutta silti. Kävin mä sunkin blogista näitä pöllöjä kurkkimassa ennenku sain innostuksen tehä ite! :)

      Poista

kommentit ♥