perjantai 10. lokakuuta 2014

Joko saa aloittaa? Ai ei? No, aloitan silti.

JOULU!

Noin, nyt se on läväytetty tohon alkuun heti. Eipä jää kellekään epäselväks, missä fiiliksissä täällä jo ollaan. 

Edellisessä postauksessa muistelin kesäjuttuja, ja nyt oon jo joulussa. Mutta ei, en suinkaan oo hypännyt lempparivuodenaikani yli oikeessa elämässä, vaan oon nauttinut ihan täysin siemauksin. On ollut taas niin superkaunista! Ei vaan oikeen oo kirjoituttanut pitkiin aikoihin.

Tavanomaisen syksyrakkauden lisäksi oon ollut tosi fiiliksissä koulusta. Sen suhteen on ollut monenmoisia vaiheita, ekana vuonna en tehnyt mitään, sit pidin välivuoden, ja sen jälkeen on tuntunut, että joka vuosi on pitänyt tehdä monen vuoden edestä hommia, että pääsis jotenkin aikatauluun. Nyt yks kaks ollaankin siinä tilanteessa, että mulla on B-kurssin (iso soitto"koe") ja opparin lisäks jäljellä enää pari hassua kurssia, joista niistäkin suurin osa loppuu jouluun, ja jos nyt jotain käsittämätöntä ei tapahdu, niin reilun vuoden päästä mä oon viulunsoitonopettaja.! Wuhuu! En mä vieläkään oo täysin varma, onko se varsinaisesti mun unelma-ammatti, mutta kyllä mä nyt oon opettamisesta tykännyt tosi paljon. Eli hyvä fiilis sen suhteen! 

Mutta sitten sitä j-sanaa. 

Itseasiassa se alkoi jo parisen viikkoa sitten. Sinooperi tais olla eka kauppa, missä näin jouluaskartelujuttuja. Ensireaktio oli lähinnä pakokauhu ("ei vieläääää"), mutta eipä mennyt montaakaan päivää, kun mun Pinterestin joulu-kansio oli jo täynnä toinen toistaan ihanampia joulukortteja ja paketointi-ideoita. Lopulta piti perustaa oma kansio paketointijutuille.. ;D Mulle on aina tosi tärkeetä, että joulussa on jonkinlainen "teema", joka näkyy nyt ainakin joulukorteissa ja lahjapaketeissa, ja sitten jaksamisen, ehtimisen ja rahatilanteen salliessa myös kotona koristeluissa. Tän vuoden teema on jo selvillä, mutta luonnollisestikaan en sitä nyt tässä paljasta.. Tosin, jos tonne mun Pinterestiin löytää, niin melko selviä vinkkejä on sieltä kyllä löydettävissä. ;)

Mun jouluintoilu alkoi siis jo parisen viikkoa sitten, ja nyt kuunvaihteen jälkeen joulujuttuja on alkanut ilmestyä sinne sun tänne. Tänään kävin Ikeassa, ja siellähän oli jo ihan täydet meiningit. Koko varaston iso käytävä oli jo ihan täynnä joulukuusia, koristeita ja paketointijuttuja.


Mulle ei nyt vielä tarttunut mukaan muuta, kuin yks lahjapaperi, jota tosin taidetaan myydä muulloinkin kuin joulun aikaan, sekä pieni setti kynttilöitä. Mutta on kyllä niiiiiin monesti käynyt niin, että käyn ihailemassa Ikean joulujuttuja tässä hyvissä ajoin, suunnittelen mitä sieltä ostan, ja sitte joskus joulukuun puolivälissä mennyt sinne toteamaan, että jaahas, kaikki meni jo. Että jospa tänä vuonna olisin sen suhteen viisaampi.

Tällä viikolla juotiin jo ekat glögitkin. Hassu juttu, luulin, että olin sen suhteen ihan superajoissa tänä vuonna, mutta kaveri sitten löysi jostain facebookin uumenista tiedon, että join myös vuosi sitten ekat glögit tismalleen saman päivänä. Eli 8.10.: virallinen glögipäivä! Pienen joulunäpertelynkin jo oon aloittanut, oon virkannut pieniä lumihiutaleita. En vielä ihan tarkkaan tiedä, mihin nää tulee, ehkä teen näistä pienen nauhan johonkin, tai jos hommataan minijoulukuusi, niin siihen kenties koristeeksi. Saa nähdä. Ens viikolla mulla on koulusta syysloma, ja suunnitteilla on ihan superkivoja juttuja! Taidanpa säästää ne nyt kuitenkin ihan omaksi postauksekseen, toivotaan, että on sitten intoa kirjoitella. :)

6 kommenttia:

 1. Joo syksy on niin munkin lempparivuodenaika! Tosin musta on viime aikoina alkanut tuntua, että sanon noin joka vuodenajan alkaessa ja sit sen loppuvaiheilla alan haikailla sitä tulevaa vuodenaikaa ;). Mutta ei, kyllä syksyssä on silti jotain erityistä. Värit etenkin <3

  Ite en ihan näin ajoissa yleensä alota joulufiilistelyä, vissiin fiilistelen ensin omat synttärit ennen kun voi moisiin juttuihin keskittyä. :D Mutta ei siinä kauaa mee, kun ne joululaulut meilläkin soi..

  VastaaPoista
 2. Syksyyn liittyy niin monenlaisia tunteita ja tilanteita, on se ihana pakahduttavan kaunis väriloisto, ja seuraavana päivänä voi olla sadetta ja harmaata. Mua myös innostaa aina kesän jälkeen se, että saa jonkinlaisen päivärytmin ja rutiinit, mutta toisaalta joinain päivinä se harmaa arki tuntuu musertavalta. Tunnetilasta toiseen voi mennä vaikka muutamassa tunnissa. Ei mikään muu vuodenaika ainakaan mussa aiheuta tälläsiä myllerryksiä, ja vaikka se välillä on aivan kamalaa, on se mun mielestä kuitenkin suurimmaks osaks kamalan ihanaa. :)

  Aloin miettiä tota jouluasiaa nyt vielä, ja ehkä tää nimenomaan on sellasta joulunodotukseen valmistautumista, koska en mäkään kyllä vielä pystyis joululauluja kuunteleen tai laittamaan esille mitään joulukoristeita tms. (kynttilöithän ei lasketa joulukoristeiks, eihän?) Oon vasta suunnitellut, miten ne sitten teen, kun aika on. Eli kyllä täälläkin nyt ihan syksyssä vielä ollaan, mutta oonpahan ainakin hyvin valmistautunut sitten, kun joulujutut oikeesti tulee ajankohtaisiksi.. ;)

  VastaaPoista
 3. Onko sulla joku ohje noihin lumihiutaleisiin? Ihan tosi nättejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterestistä löytyy! http://www.pinterest.com/elitor/joulu-diy/ tosta kuvasta löytyy nuo pari mitä oon tehnyt, ja lisää löytyy pilvin pimein, kun laittaa hakuun "crochet snowflakes" :)

   Poista
  2. Kiitos! Nyt täälläki ekat lumihiutaleet virkattu :)

   Poista
  3. Eipä kestä, kiva jos oli vinkistä hyötyä! :)

   Poista

kommentit ♥