sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Melkein-lomasukat

Kuten kerroin, tein jostain lokakuusta asti joululahjoja muille, joten omat käsityöt olivat koko syksyn tauolla. Niimpä ostin itselleni joululahjaksi villasukkalangat, ja tarkoitus oli saada loman aikana sukkapari valmiiksi. Nää olikin sitten vähän suuritöisemmät, kuin odotin, ja valmistuivat vasta tänään.

Joten saanko esitellä, lomasukat melkein-lomasukat:


Ohje täältä, lankana Vikingin Ville, jota saa ainakin Tampereen Lankamaailmasta. Löysin kyseisen kaupan kesällä, enkä oo sen jälkeen ostanut muualta lankoja. Aivan ihana kauppa!

Pari päivää sitten sain valmiiks myös uuden bambutiskirätin omaan keittiöön. En tajunnut heti ottaa kuvaa, enkä nyt enää koe sitä kovin inspiroivaksi, kun rättiä on jo käytetty ;), mutta malli on tämä Prinsessajuttu-blogissa oleva, ja väri on musta. Tein muistaakseni jossain vaiheessa kesää ensimmäiset bamburätit, ja sen jälkeen meillä ei oo muunlaisia enää käytetty. Ne on monin tavoin käteviä: niitä tarvii aina, ne on nopee ja helppo tehdä, ja ekologisuudesta tietysti plussaa. 

Lisäksi oon muutaman palan verran edistänyt viime kesänä aloitettua ikuisuusprojektia, eli olohuoneen torkkupeittoa. En muista, oonko puhunut siitä täällä mitään, mutta tämännäköisiä paloja pitäis tehdä vielä moooooonta:


"No olipa yllättävää. Eiks sitä joskus vois vähän muitakin värejä käyttää?" tokaisi äitini, kun esittelin valitsemiani lankoja ja valmiita paloja. Kiitti hei!

Tein paloja kesällä turbovauhtia, ja 1/3 paloista valmistui jalkapallon mm-kisoja katsellen. Yhdistänkin noi peittopalat varmaan ikuisesti jalkapalloon. Sitten kyllästyin, ja virkkailut jäivät loppuvuodeksi. Nyt innostuin taas, ja lisämotivaatiota tuo se, että sain valtavan inspiraation vielä isommasta, valkoisesta kahden hengen torkkupeitosta makkariin.  Päätin kuitenkin, etten aloita sitä, ennenkuin tämä edellinen on valmis.

Mulla on nyt vapaapäivä, ja yritän vielä saada ommeltua itselleni samanmoisen pikku-meikkipussukan, mitä tein joululahjoiksi. Mulla on ollut äidin ompelukone lainassa jo jonkin aikaa, ja tässä tammikuun aikana se pitäisi palauttaa. Täytyy siis koittaa saada ommeltua kaikki mahdollinen, mitä nyt tekee mieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ♥