maanantai 26. tammikuuta 2015

OP-PA-RI

Täten tehtäköön bloginkin puolella tiettäväksi, että mun elämässä on alkanut otsikon mukainen vaihe. Vaihe, jonka koko ajan on tiennyt olevan edessäpäin, mutta jonka silti suostuin ottamaan vastaan vasta viimeisenä mahdollisena hetkenä. Opinnäytetyö.

Suoritan opparin toiminnallisena opinnäytetyönä, joka tarkoittaa siis sitä, että järjestän konsertin ja kirjoitan siitä ikäänkuin raportin. Kirjoitustyötä ei siis ole niin paljon, kuin jos koko homma tulisi kirjallisena, mutta kyllä konsertin järjestämiseenkin (ja siihen harjoitteluun...) aikaa ja energiaa menee. Ja siis tottakai sitä kirjoitushommaakin jonkin verran tulee. 

Aiheena mulla on Sibeliuksen varhaiset, opusnumeroimattomat viuluteokset. Teoksia on yhteensä neljä, ja niistä kaksi laajinta esitän konsertissa. Soiva kesto on jotain n.45min. Kirjalliseen raporttiin tulee sitten sellanen hyvin pieni historiakatsaus säveltäjäherran elämästä, lähinnä niistä nuoruusvuosista, joina hän nuo kyseiset teokset on säveltänyt. Lisäksi vähän viulistista pohdintaa teoksista, kenties vähän jotain vertailua myöhempiin töihin. Luultavasti myös jotain "päiväkirjaa" konsertin järjestämisen ja siihen valmistautumisen vaiheista. Konserttia varten tulisi suunnitella ja kirjoittaa käsiohjelma, joka tulee liitteeksi kirjalliseen työhön, ja lisäksi suunnitella jonkinlainen mainosjuliste (nyt jos koskaan oon kiitollinen graafikkoystävästä!) ja miettiä mainostusta ja markkinointia. Konserttihan on keskiviikkona 25.3., eli ihan pian jo! Kirjallisen työnkin pitäisi valmistua varmaan aika pian sen jälkeen, että ehtii tarkistella ja esitellä ymsymsyms. Melkosella turboaikataululla tässä nyt siis ollaan liikkeellä, mutta toisaalta tiedän, että tää sopii mulle parhaiten. Luultavasti en yhtään enempää tähän käyttäisi kokonaisuudessaan aikaa, vaikka olisinkin aloittanut hommat jo syyskuussa, ihan yhtä viimetippaan kaikki silti jäis ja tulis kiirepaniikki. 

Oon ihan hyvillä mielin tän projektin suhteen. Aihe on kiva ja mua kiinnostava, ja suunnitelmat tuntuu olevan jo ihan hyvällä mallilla. Nyt sitten vaan reeniäreeniälisääreeniä, ja sitä kirjoittamista. Kenties tännekin vielä tulee jotain avautumista aiheesta, ja se mainosjuliste ainakin pitää jakaa, kun niin on painotettu että mainostaa pitää. Tottakai tälläsenä stressaajajännittäjänä huolehdin jo tosi paljon siitä, mikä paniikki varmasti on käsillä sitten ennen konserttia. Mutta täytyy nyt vaan koittaa keskittyä ja pitää ajatukset tässä hetkessä, ja yrittää käyttää tää harjotteluaika mahdollisimman tehokkaasti ja järkevästi hyödyksi. Hankalia hetkiä mahtuu ennalta murehtimattakin matkaan varmasti enemmän kuin tarpeeksi. Ja toisaalta, mikäs hätä mulla tässä on: fakta kuitenkin on se, että saan soittaa hyviä, kauan fanittamiani biisejä hyvän pianistin kanssa omassa konsertissa, jonka saan järjestää ihanassa paikassa (Hiekan taidemuseossa), ja jota toivottavasti tulee monet tutut kuuntelemaan. Ne kaikki järjestelyt ja kirjottamiset ja tylsät muodollisuudet on sitten vaan sellanen pakollinen paha. Näillä ajatuksilla siis projektissa eteenpäin. :)

3 kommenttia:

  1. Jeejee! Pitääkin koittaa varata lapsenvahti valmiiks tolle illalle... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! :) konsertti alkaa jo klo 17, ja kestää tosiaan vaan sen vajaan tunnin, että ei edes mitenkään kovin myöhään mee siinä. :)

      Poista

kommentit ♥