tiistai 6. tammikuuta 2015

Tehohoidolla kevätkauteen

Mun hiuspohja on vähän protestoinut tätä talvea ja vaihtuvia säätiloja kutisemalla ja hilseilemällä, joten nyt näin ennen kevätlukukauden alkua päätin antaa sille kunnon tehohoidon. Tässä aseet:


Eli käytössä sokeri, vihreä savijauhe ja kookosöljy. Niistä sekoitin kuorinta-aineen sekä savinaamion.


Kuorinta-aineessa on n.2rkl kookosöljyä ja n. 1tl sokeria. Savinaamiosta tein vähän ohjeistusta löysempää, jotta se olisi helpompi hieroa hiuksiin.

Kolmivaiheisen hoidon ensimmäinen osa oli kuorinta. Hieroin kookosöljy-sokerimössön hiuspohjaan, ja pyörittelin ehkä noin viiden minuutin ajan. Huuhtelin pois vedellä ja ihan pienellä määrällä shampoota (kookosöljy jättää hiukset lähmäisiksi, en siis yrittänytkään vielä tässä vaiheessa saada kaikkea pois). 

Seuraavana hieroin savinaamion hiuspohjaan. Se sai vaikuttaa ehkä noin puolisen tuntia. Luulen, että myös kaikki kuivashampoo- sekä hiuslakkajämät ovat yksi syy tuohon päänahan kutinaan, ja saven sanotaankin imevän tehokkaasti itseensä kaikkia epäpuhtauksia. Savinaamio lähti helposti pois pelkällä vesipesulla.

Kolmanneksi levitin vielä kauttaaltaan hiuksille kookosöljyä. Latvat eivät vielä lokakuisen kampaamokäynnin jälkeen ole alkaneet pahasti kuivua, mutta tuskimpa tuollainen tehokosteutus pahaakaan tekee. Laitoin hiukset sykerönutturalle ja kiedoin pyyhkeeseen, ja annoin öljyn vaikuttaa hiuksissa ihan reilun aikaa. En katsonut kelloa, mutta varmasti vähintään 45min. Öljyhoidon jälkeen pesin hiukset ihan normaalisti shampoolla. Hoitoainetta en kokenut tarpeelliseksi, sillä öljyä varmasti jäi yhden pesun jäljiltä hiuksiin vielä vähän.

Katsotaan, josko näillä eväillä saatais tuo hiuspohja taas tyytyväiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ♥