lauantai 12. syyskuuta 2015

Virkattu peittoMuistaako joku tällaisen kuvan? Se on otettu alkukesästä 2014, kun aloitin massiivisen käsityöprojektini: torkkupeiton, joka riittäisi lämmittämään kahta nukkujaa samaan aikaan. Paloja tarvittiin huimat 96, ja parin viikon alkuhuuman aikana syntyneet n.1/3 paloista antoivat toivoa siitä, että peitto olisi ollut valmis jo viime jouluna. Ne ekat palat muuten syntyivät suurimmaksi osaksi jalkapallon MM-kisoja katsellen, enkä varmaan koskaan pysty olla yhdistämättä jalkapalloa ja tätä peittoa toisiinsa.

Noooooooh, kuten kaikissa projekteissa, myös tässä tuli sen alkuinnostuksen jälkeen totaalinen stoppi. Paloja ei syntynyt kuin muutama kuukaudessa, jos sitäkään. Aina välillä innostuin, ja sain aikaiseksi muutaman palan viikossa, mutta siihen se sitten yleensä taas jäi. 

Kuukaudet kuluivat, ja havaitsin monta pointtia, miks tälläset ikuisuusprojektit ei oo kovin hyvä juttu. Ensinnäkin, ne ahdistaa! Koko ajan on vähän huono omatunto aloittaa mitään muita juttuja, varsinkaan yhtään isompia. Toiseksi, ne vie tilaa! Langat ostin kuitenkin kerralla iso peitto mielessäni, ja valmiit palatkin veivät aika paljon tilaa mun kovin rajallisissa käsityölaatikoissani. Kolmanneksi, ne alkaa ärsyttää! Kun aika kuluu, niin maku muuttuu, ja lopulta ne hyvät ideat ja suunnitelmat muuttuu vanhanaikaisiksi ja tylsiksi.

Viime viikolla mulla sitten meni tähän projektiin totaalisen hermo, ja todettuani, että paloja oli valmiina just sopivasti puolet suunnitellusta, päätin antaa periksi ja alkaa yhdistelyhommiin. Siitä tuli nyt sitten tällänen beibipeitto. :)Katsotaan nyt, milloin pääsee käyttöön ja kenelle, mutta täytyy sanoa, että kylläpä meinaan keveni olo paljon, kun sain tän tehtyä! Ja täytyy muuten mainostaa Facebookin Lankahamsterit-ryhmää: laitoin kokeeksi tästä projektista ylijääneet avaamattomat lankakerät sinne myyntiin, eikä ilmoitus ehtinyt puolenyön jälkeen olla siellä minuuttiakaan, kun kaupat oli jo sovittu! Hämmästyttävän nopeaa toimintaa. Että jos vaan joskus on ongelmaa pursuavien lankavarastojen kanssa, tai toisaalta jossain käsityössä lanka meinaa loppua kesken juuri kriittisessä kohdassa, niin sinne vaan viestiä. 

Mutta nyt voi taas innolla ja puhtaalla omallatunnolla siirtyä uusien projektien kimppuun! Tosin voi olla, että uutta peittoa en ihan hetkeen ole tekemässä... ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ♥