sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Valmistujaiset

Eilen juhlittiin mun ja Jussin yhteisiä valmistujaisia, ja ympättiin samaan vielä tuparitkin, jotka jäivät kolme vuotta sitten pitämättä.

Tapani mukaan aloitin juhlien suunnittelun jo kuukausia sitten, mutta kuten yhtälailla tapoihin kuuluu, kaikki meni taas viimetippaan. ;) Vaikka koulu loppuikin jo kuukausi sitten, on mulla silti ollut yllättävän kiire tässä viime viikkoina. Kuvittelin, että mulla olisi ollut jo viikko sitten edes jotain pakkasessa valmiina, mutta käytännössä ne valmistelut alkoivat kuitenkin vasta perjantai-iltapäivällä. Tuli siinä muutaman kerran parahdettua, että "ei järjestetä enää koskaan juhlia!".

Kiireestä ja paniikista huolimatta itse juhlat sujuivat kuitenkin tosi kivasti! Kutsutuista lähes kaikki pääsivät paikalle, ja vähän etukäteen jännitettiin, että mahtavatko kaikki edes mahtua ovesta sisään. Me kun ei koskaan ennen olla pidetty täällä mitään juhlia, niin ei oikein osattu hahmottaa, kuinka paljon tänne mahtuu. Onneksi huoli sen suhteen osoittautui melkoisen turhaksi.

Kuvia ei tullut näköjään otettua mistään muusta kuin tarjoiluista, joten esitellään ne nyt sitten tarkemmin. ;)


Menun kirjoitin Granitista ostetulla tussilla keittiön ikkunaan. Ulkona oli jo kolmelta niin pimeää, että valkoinen teksti näkyi kivasti. Sen lisäksi, että tää oli kiva yksityiskohta ja vieraat näkivät siitä helposti, mitä kaikkea oli tarjolla, oli tää myös mahdottoman kätevä siinä vaiheessa, kun kiirepaniikissa laitoin ruokia pöytään. Tästä kun näki helposti, mitä kaikkea vielä puuttui. :D


Tarjolla oli kolmea sorttia suolaista ja neljää makeaa. Suolaisten puolelta löytyi cocktailtikkuja (juusto, lihapulla ja viinirypäle), kinkkurieskarullia, sekä ruisnappeja kylmäsavulohitäytteellä. Makeista löytyi lakritsi-macaronseja, porkkana-kaneli cupcakeseja, valkosuklaa-daim -juustokakku sekä (kaupan) piparkakkuja, joita sai halutessaan koristella kaupan kuorrutteilla. Tämä kuorrutusmahdollisuus oli etenkin parin pienen vieraan suosiossa! Jännitin etukäteen sitä riittääkö tarjottavat, mutta etenkin makeita jäi tooooosi paljon. Laitettiin pakastimeen kokonainen juustokakku sekä parisenkymmentä kuorruttamatonta cupcakea. Kuorrutettuja on jääkaapissa yli kymmenen. Katsotaan nyt, millon saadaan syötyä. ;)
Juomapöydältä löytyi kokista, kivennäisvettä, glögiä, kahvia ja teetä. En voinut vastustaa noita ihania siksak-paperipillejä!

Kuten sanottu, kaikki sujui oikein kivasti! Ei mennyt valmistuminen hukkaan, kun sai näin mukavat juhlat järjestettyä. :)

- - -

Nää kuvat on muuten otettu uudella objektiivilla, jonka ostin Rajalan black friday -tarjouksesta! Kuvausinto on ollut ihan nollassa viimeaikoina, kun on ärsyttänyt etten ole saanut sillä perus kittiputkella sellaista kuvaa, mitä oon halunnut. Mutta ai että, tää kiinteen polttovälin objektiivi, tällä onnistuu! Tietty vielä pitää reenata, mutta tässä nyt ihan pikainen havainnollistava kuvapari:


Yläkuva siis vanhalla kittiputkella ja alakuva uudella, ja molemmissa on tarkennuspisteenä tuo kaukosäädin. Kuvia ei oo mitenkään muokattu, eli alakuvaan ei ole lisätty blurria tms., vaan kaikki on tuon objektiivin ansiota. Kamera on siis Olympuksen E-PL5, ja tuo uus putki on m.zuikon 25mm. Kamerajuttuja, tai ainakin kuvia vielä myöhemmin lisää, sen verran innoissaan oon tästä nyt. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ♥