sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Hyvä viikonloppu!

Termi "vapaa viikonloppu" voi mun tapauksessa tarkoittaa ainakin kolmea asiaa.

1: Teen kaikkea ja juoksen paikasta ja kaupingista toiseen koska on vapaata.
2: Makaan sohvalla enkä tee mitään.
3: Siivoan ja leivon.

No nytpä on meneillään tuo viimeisin. 

Mulla on jo ties kuinka kauan ollut sellainen tapa, että kun lauantaina on ensin ollut suursiivous, niin sunnuntaina häärin koko päivän keittiössä. Jotenkin ne tyhjät ja siistit tasot ja hellat suorastaan huutaa ja pakottaa tekemään jotain. Ja siihen kutsuunhan pitää tietysti vastata.

Halusin piiiiitkästä aikaa tehdä pataleivän (klik). Onnistui yhtä hienosti kuin ennenkin, vaikka välissä on varmasti lähemmäs vuoden tauko. Tässäpä takuuvarma resepti, mikäli joskus tekee mieli hyvää ja helppoa leipää!


Sitten korvapuusteja! Näiden tekemiseen oli montakin hyvää syytä. Ensinnäkin, onhan nyt laskiaissunnuntai, enkä oikein tykkää laskiaispullista, niin miksen sitten kierittäisi taikinasta korvapuusteja. Toiseksi, en syönyt yhtään Runebergin torttua, koska en tykkää niistäkään. Nämä siis korvaa myös ne. Kolmanneksi, nää nyt vaan on niin hyviä, että luultavasti olisin tehnyt ilman noita kahta edellistä kohtaakin. ;) Leivon korvapuustit aina Kinuskikissan ohjeella, eli täytteeseen tulee voita, fariinisokeria, mantelijauhetta, vaniljaa, paljon kanelia ja ripaus kardemummaa. 

Oli muuten näköjään pullillakin joku juhlamieli tänään! Olin nimittäin jo suunnitellut mielessäni tätä tekstiä, ja ajattelin kertoa pitkät pätkät siitä, kuinka en jaksa muotoilla ja siistiä korvapuusteja mitenkään erityisesti (äiti mm. sanoi, että ei näitä voi edes kutsua korvapuusteiksi koska en tee jotain "litistystä"?!). Yleensä nää kohoaa uunissa ihan holtittomasti, koska teen niistä tietoisesti vähän liian isoja että mahtuis kahdelle pellille, ja lopulta ne kaatuilee toistensa päälle ja on kiinni toisissaan. Sellaisia korvapuustien mun mielestä pitää ollakin! Vaan kuinkas kävikään tänään:

Pelli 1

Pelli 2
En tajua, miten niistä nyt tänään tulikin noin siistejä! Tosin käytin tällä kertaa kuivahiivaa, ehkäpä se vaikutti siihen, että nuo kohosi tällä kertaa tolleen kovin maltillisesti. No, maku on kuitenkin onneksi ihan yhtä holtittoman hyvä. ;)

Niin joo ja tein mä ihan oikeetakin ruokaa, mandariini-currykanaa. Se vaan ei ollut kovin kuvauksellista, joten jätetään se nyt lukijoiden mielikuvituksen varaan.

Kaikki kokkailut ja leipomukset sujui hyvin, mutta pitäähän sitä aina toki vähän sählätä, kun keittiössä häärii. Tänään se sähläys ilmeni seuraavassa muodossa:


Jep. Noita ei onneksi ollut kuin vaan noin 900. Hauskintahan tossa vielä on se, että viisi minuuttia ennen tätä kuvaa katselin tuota rasiaa ja ajattelin suunnilleen näin: "Kylläpäs noi keikkuu vaarallisesti tuossa ihan kaapin reunalla, ja kansikin näköjään jäänyt auki. Pitäis varmaan laittaa se varmuuden vuoksi kiinni." No, ylläoleva kuva kertoo että laitoinko. :D Mutta siis ei tuossa mitään sen kummempaa draamaa, ne oli äkkiä kerätty ja lähinnä mua vaan nauratti. Ehkä se kertoo jotain siitä, kuinka hyvä fiilis mulla tästä viikonlopusta oli.

Loppuillan suunnitelmat: pullaa ja Frendejä. Siistissä kodissa.

4 kommenttia:

 1. Mä en kyllä tajuu miten joku voi olla tykkäämättä runebergin tortuista!! Meillä niitä on menny tällä viikolla enemmän kun tarpeeks. Ja tänään paistui laskiaispullat. Kuka voi vastustaa sitä kunnon kauhallista kermavaahtoo ja hilloo siellä pullan välissä?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, joo nää mun tykkään-en tykkää -valikoinnit on kieltämättä joskus vähän ristiriitaisia :D Tota runebergintorttu-hommaa en oikeen itekään tajua, koska muistan kyllä tykänneeni niistä ennen, mutta jostain syystä en oo syöny niitä aikoihin. En oikeestaan edes muista miltä ne maistuu, mutta vois kuvitella ettei ne sellasta supersuurta herkkua oo koskaan ollut, kun ei oo aikoihin tehnyt mieli syödä. Vois joskus taas testatakin, mutta toisaalta kun kerran pärjään ihan hyvin ilmankin, niin en oo nähnyt syytä.

   Laskiaispullat taas, no siinä tuo "en tykkää" on kenties vähän raju ilmaisu, koska kuten sanoit, eihän tosta yhdistelmästä nyt vaan voi olla tykkäämättä. Tarkotin vaan että tykkään korvapuusteista niiiiiiiiiiin paljon enemmän, että kun kerran näkee sen vaivan, että rakkaudella vaivaa ja kohottaa taikinan, niin olis suorastaan vääryys tehdä siitä jotain muuta kun korvapuusteja. Ja jos esim jossain olis tarjolla korvapuusteja ja laskiaispullia ja sais valita vaan yhden, niin se olis ihan miettimättä korvapuusti.

   Poista
 2. Meilläki on aina litistetty korvapuustit :D Ja se taikinapötkö on jaoteltu sillee vinottain (vaikee selittää) eikä tasasesti. Siis vähän niinku näin /\/\ ja sitten se kapea pää sillain litistetään! Mutta näyttää kyllä nuokin hyviltä siis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo itseasiassa tohon /\/\-tyyliin mäkin taisin yrittää tehdä sillon, ku tein ihan ekaa kertaa! Ja oisinkohan muuten koittanu myös litistää, ehkä? Mua vaan hämäs siinä se, että sillonhan se saumapuoli tulee joka toisessa aina päälle. Ja mietin sitäkin, että eikös se leveempi pää oo sillon vähän leveempi kuin mitä nää sillon on, kun leikkaa tasasesti? Mulla on siis vaan kaks uunipeltiä, jonka vuoksi haluan korkeintaan kaksi erää, nii mietin että mahtuukohan ne sitten enää, kun nytkin jo tekee tiukkaa..? Mutta vois silti ihan vaihtelun vuoks kokeilla, vaikka sitten vaan muutamallakin! :)

   Ainiin, ja sekin hyvä puoli tässä mun tyylissä on, että kun kaikki kerrokset on leveitä, niin niitä on helppo kuoria ja syödä kerros kerrallaan!

   Poista

kommentit ♥