sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Luomivärejä

Kuinkas se aika nyt taas vierähtikään. Kuvittelin aktivoituneeni bloggaamisessa, mutta näköjään viimeisin postaus on yli kahden kuukauden takaa synttäripäivältä. No, eipä oteta stressiä.

Jos edellinen postaus oli astetta diipimpi, niin nyt mennään taas sitten höttölinjalle. Puhutaan niinkin syvällisestä asiasta, kuin luomiväreistä! Ja pääasiassa nimenomaan MAC:n sellaisista. Luomivärit oli se juttu, mikä lopullisesti sai herätettyä mussa piilevän kosmetiikkafriikin henkiin. Asialla oli mikäs muukaan, kuin Urban Decay ja Naked-paletit. Ensimmäinen tuttavuus oli Naked Basics, jonka ostin reilut kolme vuotta sitten. Paletti on ollut aktiivikäytössä siitä saakka, ja nykyän se näyttää tältä:Rakastan paletteja, mutta niissä on myös ainakin yksi huono puoli. Mitä sitten tehdään, kun paletti näyttää tältä, eli ne lempparisävyt on jo ihan käytettyjä, mutta osa napeista taas on lähes koskemattomia? Voiko sen tulkita loppuneeksi? Saako ostaa samanlaisen, mikä toisaalta tuntuisi tyhmältä, kun tietää, että hetken päästä se kuitenkin näyttäisi taas tuolta?

No, ratkaisu keksitty, mutta hypätäänpä tässä vaiheessa kuitenkin vähän vielä ajassa taaksepäin.

Viime keväänä sain minäkin ensimmäisen kosketuksen MAC:iin, kun ostin heiltä peiteaineen. Pikkuhiljaa tuo kokoelma on kasvanut huuli- ja poskipuniin ja meikkivoiteeseen. Ja luomiväreihin. Sain joululahjaksi Stockan lahjakortin, ja ostin sillä MAC:n tyhjän 15:n sävyn luomiväripaletin, ja siihen neljä luomivärinappia. Tarkoitus oli täyttää sitä pikkuhiljaa tässä vuosien mittaan, Suomen hinta kun ei oikein houkuttele ostamaan noita kovin usein (15,50€ / nappi). 

En kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta, kun mun serkku lähti huhtikuussa käymään jenkeissä, ja ilmoitti että tuo mielellään mulle sieltä tuliaisia. Yhden napin hinta on siellä nykyään vain vaivaiset $6 (siis n. 5€, voitteko käsittää ton hintaeron verrattuna Suomeen!!), joten päätin pyytää niitä sieltä kerralla vähän enemmänkin. Ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen sain nuo tuliaiset vihdoin tänään käsiini! Nykyään paletti näyttää tältä:


Phloof!, All That Glitters, X, X, Vex
Naked Lunch, X, Cranberry, Satin Taupe, Sumptuous Olive
Jest, Patina, X, Copperplate, X

Kokonaisuus on tarkkaan harkittu, ja tiedän kyllä, mitkä sävyt haluan noihin tyhjiin kohtiin. Yritin nyt vielä malttaa pysyä niissä, joihin mulla on "akuutein" tarve. Sen takia nuo myös on laitettu tolleen epäloogisen näköisesti, mutta uskokaa mua, logiikka on. ;) Napit kiinnittyvät magneetilla, joten paikkaa voi halutessaan myös vaihtaa koska tahansa. Kuten näkyy, ja kuten mun tyyliin kuuluu, sävyt on suurimmaksi osaksi tosi neutraaleja ja hillittyjä, mutta muutama värikkäämpikin yksilö löytyy. Ihan parasta, kun saa koota just sellaisen paletin, kun haluaa!

Niin, ja kuinkas siis ratkaisinkaan sen Basics-paletti ongelman? Näin:


White Frost, Blanc Type
Omega, Typographic

Tuohon keräsin siis MAC:in vaihtoehdot niistä sävyistä, jotka tuosta Basics-paletista olen käyttänyt loppuun (plus mustan sävyn, mikä nyt ei vielä ollut loppu, mutta sellainen kuitenkin pitää tollasessa peruspaletissa olla. Eikä toi itseasiassa edes ole ihan musta, vaan sellainen tummanharmaa.). Suomesta en olisi tuota raaskinut kerralla ostaa (hinta yli 70€), muttakun jenkeissä tuon koko pienen paletin hinnaksi tuli kaikkineen vain n. 28€, eli suunnilleen saman verran, mitä UD:n Basics-paletti maksaisi, oli päätös aikalailla tehty. Tuohon voin ostaa uudet napit sitä mukaa kun edelliset loppuu, ja toisaalta voin myös vaihdella sävyjä päikseen isosta paletista, jos haluan vaihtelua.


Tähän nyt se sydänsilmäemoji. Aaah, kosmetiikkafriikkielina hykertelee onnesta! Tässä on nyt taas ollut vähän vaikeita aikoja elämässä, enkä pysty sanoin kuvailemaan, kuinka tärkeitä nää tälläset meikkihömpötykset mulle on, kun haluan jotain ihan muuta ajateltavaa. Ja siis jos yhtään nyt mielenkiinto heräsi, niin Suomessa noita tuollasia suoraan palettiin laitettavia nappeja saa ostettua vain Helsingin Stockalta, toki Tampereellekin pystyy tilaamaan. Ja MAC:in jenkkisivustolla, täällä (klik!), pystyy suunnittelemaan omia paletteja. Varoitus: Koukuttumisvaara! Voi jumpe, jos niitä vielä sais tilattua Suomeen tuohon hintaan... Tätä hintapolitiikkaa on kyllä niin vaikee ymmärtää. Pisteet Sokokselle Urban Decayn hinnottelusta!

Tän höttöisen postauksen myötä toivottelen mukavaa toukokuuta, ja samantien kesää, mikäli postausväli taas odottamattomasti venyy.. ;)

2 kommenttia:

  1. Sydänsilmäemoji täälläkin, kun noita Macin luomivärejä kattelee.. Ja semmonen kuolaava lääh-emoji kans. Itekin valitsisin noista ainakin 5 omaan palettiini, jos sellaisen tekisin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumma juttu, miten jotku luomivärit voi aiheuttaa tälläsiä fiiliksiä, mutta on ne vaan ihania! Kiinnostaa tietää, että mitä valkkailisit? :)

      Poista

kommentit ♥